Jongerenraad laat bandjes spelen op Museumplein

Nieuws

EDE - Het was heuse bluesrock waarmee de formatie Moby Dick aftrapte zaterdagmiddag. Ruw, overstuurd en ook behoorlijk luid. Burgemeester Cees van der Knaap fronste een beetje zijn voorhoofd, maar luisterde wel even aandachtig, staand naast wethouder Simon van der Pol en enkele andere lokale politici.

De jongerenraad had de feestelijkheden op touw gezet. Het was popmuziek dat de klok sloeg in de open lucht op het Museumplein. Bij de aanvang was de publieke belangstelling nog niet groot.

Het muziekfestijn is een manier waarmee de jongerenraad, een jeugdig alternatief naast de gemeenteraad, waarmee de politici in de dop aan de weg wil timmeren en voor leeftijdgenoten de nek uitsteekt.

Onder andere de percussieband The Missing Sticks en OrangeTracks zorgden voor een gezellige sfeer op het zonovergoten Museumplein.

's Avonds was het de beurt aan de DJ's. DJ Sensato zorgde met zijn housemuziek voor dansmuziek op het Museumplein, evenals het Latin House-duo Sneak-R & Masaya uit Zaandam. Maar met het optreden van Benny Rodrigues was het feest op het Museumplein compleet.

Toen de funky houseklanken van Rodrigues het Museumplein vulden, stroomde het plein vol en werd er een feestje gebouwd. Tot half elf ging het jonge publiek los en ontstond er een geweldige sfeer in het hart van Ede. Volgens sommige jongeren 'iets unieks' in Ede.

,,Iedereen die we hebben gesproken gaven positieve reacties. Het is voor ons de eerste keer, maar we zijn erg tevreden met het resultaat. Hopelijk kunnen we jaarlijks een evenement gaan organiseren'', aldus de Jongerenraad van Ede.

Percussieband 'The Missing Sticks' had een bijzondere act.

DJ Sensato zorgde voor gezellige dansmuziek op het Museumplein.

Benny Rodrigues was de grote finale van het evenement.

Benny Rodrigues met enkele jongerenraadsleden van het evenement.

advertentie