Wolve Music een kwarteeuw in de muziek

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wie bij Wolve Music naar binnen stapt weet niet wat hij of zij ziet. Vrijwel alles op het gebied van muziekinstrumenten is er te vinden, behalve op blaasinstrumenten met kleppen. Als het gaat om gitaren is er een enorme keuze voor de liefhebber. ,,En in de maand september heerst er een topdrukte", aldus Cas Wolve, samen met echtgenote Trees de eigenaar van de Edese muziekzaak.

Dan beginnen de scholen en muziekscholen weer en dat brengt extra drukte met zich mee. Onlangs hebben ze 300 blokfluiten geleverd aan het voortgezet onderwijs. De eigenaren zitten al meer dan 25 jaar in het vak. Voordat Cas de muziekhandel inging was hij werkzaam als elektromonteur en speelde hobbymatig gitaar.

Aan huis

,,Op een gegeven moment kreeg ik regelmatig de vraag om gitaren en versterkers te repareren. Dat was de aanleiding om een muziekwinkel te gaan beginnen. Wel moesten eerst de nodige papieren worden gehaald, zoals het middenstandsdiploma. In huis werd 25 jaar geleden de winkel opgestart met een beperkte voorraad gezien de niet al te grote ruimte. In 1985 hebben we het eerste winkelpand gekocht in Wageningen. Daar beschikten we over zestig vierkante meter en dus meer ruimte om uit te breiden met instrumenten."

Op 11 april 1991 zijn de ondernemers naar Ede gekomen naar een pand aan de Parkweg. Wolve: ,,Daar kregen we de beschikking over 150 vierkante meter, maar ook dat was snel te klein. In 1996 zijn we verhuisd naar de huidige locatie aan de Maanderweg met 300 vierkante meter en een eigen parkeergelegenheid. Hier zitten we uitstekend naar onze zin, dicht bij het centrum en openbaar vervoer."

Zeer uiteenlopend

,,Onze klantenkring komt niet alleen uit de Benelux, maar ook krijgen we regelmatig bezoek van Fransen en Canadezen. Wolve Music is één van de grootse in Nederland als het gaat om muziekboeken. Deze boeken leveren we aan muziekscholen en particulieren en aan muzikanten. Deze boeken lopen van Mozart tot Jan Smit, zeer uiteenlopend dus."

Naast diverse muziekinstrumenten is volgens de eigenaar de gitaar de specialiteit. ,,Daarin hebben we een keuze van 500 stuks in vier soorten. De elektrische, bas, klassieke en western. Al deze soorten zijn ruim vertegenwoordigd in alle prijsklassen. Iemand met een kleine beurs kan hier ook prima terecht. We hebben al een gitaar voor 49 euro, maar ook voor 18.000 euro, deze is wel vijftig jaar oud."

Optredens

Volgens Cas worden alle verkochte gitaren speelklaar afgeleverd en zelf laat hij ook van zich horen. Hij speelt nog in een band op een basgitaar en laat zich vocaal ook horen. Hij treedt regelmatig nog op met de band waarvan hij de oprichter is. ,,Met de Heideweek hebben we een aantal optredens verzorgd op de Markt en bij Toko Neba, op de Stationsweg in Ede."

Wat betreft de toekomst zijn er wel plannen. ,,Maar die moeten nog worden uitgewerkt", besluiten Cas en Trees.

Wolve Music

Maanderweg 48 Ede

Tel. 0318-693030

info@wolvemusic.nl

www.wolvemusic.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie