Trial bike kampioen steelt de show op fietsmarkt

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Zijn capriolen waren bijna onnavolgbaar. Toeschouwers hadden tot zaterdag niet voor mogelijk gehouden dat zijn stunts mogelijk waren met een fiets. Patrick Smit is trial bike kampioen en maakte zijn reputatie meer dan waar tijdens de fietsmarkt die op het plein naast de Oude Kerk in het centrum werd gehouden.

Het zag zwart van de mensen toen de stuntfietser zijn kunsten liet zien. De gemeente Ede had de markt op touw gezet in het kader van de 'Week van de vooruitgang' die van 13 september tot en met 22 september plaatsvindt. In die week staat het licht op groen voor duurzame mobiliteit. Het thema is dit jaar 'voor een beter (leef)klimaat'. De gemeente Ede stimuleert het gebruik van de fiets voor een beter klimaat, schonere lucht en een betere bereikbaarheid van scholen.

Het plein rond de Oude Kerk stond vol staan stands met informatie over de nieuwste ontwikkelingen op fietsgebied en over fietsroutes. Ook konden mensen hun fiets 'APK' laten keuren. Er waren 'Crazy Wheels' om uit te proberen. Ook stond er een vrachtwagen met een dodehoekspiegel waarin men kon ervaren wat een vrachtwagenchauffeur ziet in zijn spiegels.

Kinderen konden hun fiets versieren of een mooie kleurplaat maken. Veel belangstelling was er ook bij de kinderworkshops die twee winnaars opleverde: Selda Kleijn won de fiets beschikbaar gesteld door Auke Fiets en Koen Bauer ging met een mooie fiets van de firma Koerting naar huis. Zij kregen de prijs uit handen van milieuwethouder Peter van 't Hoog. Aan de fietsmarkt werkten mee: Fietsersbond Ede, VVV, Stichting Voorwerk/Rebike, Fietseropuit, OV Fiets, fietshandel Auke, Koerting 2wielers, Urban Bike concepts, Rebel bikes, rijschool Speelziek, Babboe, Sparta, TwoFood en Active Living.

Momenten tijdens de fietsmarkt met onder andere Patrick Smit plus de wethouder en kinderen die een kleurplaat maakten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie