Hoge Veluwe Loopweekend met 'Moeffie Mijl' voor kinderen

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Tijdens het tweede weekend van oktober vindt het Hoge Veluwe Loopweekend plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wandelen en hardlopen staan centraal in dit weekend. Op beide dagen kan worden meegedaan aan diverse afstanden. Om kinderen kennis te laten maken met atletiek is er op de zondag een speciale kinderloop, de Moeffie Mijl.

Wandelen

Op zaterdag 10 oktober wordt begonnen met de wandelaars. Deelnemers kunnen kiezen uit afwisselende routes van 5, 10 en 20 kilometer. Routes lopen dwars door de bossen, over de uitgestrekte heidevelden en zelfs door de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Langs de diverse routes kunnen wandelaars water, versnaperingen en verrassingen verwachten. De route is ook geschikt voor nordic- en powerwalkers.

Hardlopen

Op zondag 11 oktober is het de beurt aan de hardlopers en joggers. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 5 en 10 kilometer en de halve marathon. De halve marathon is KNAU gecertificeerd. De routes zijn nagenoeg vlak, lopen over verharde wegen en worden ingericht met diverse posten waar water en versnaperingen worden verstrekt.

Kinderloop

Op deze dag wordt ook een speciale kinderloop georganiseerd, de Moeffie Mijl. Deze afstand is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en is 1,6 km lang en is verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. Bij de finish is er een feestelijk programma met diverse activiteiten. Deelnemers van alle afstanden, supporters en bezoekers kunnen hier informatie vinden over gezondheid en voeding. Muziek, theater en lekker eten maken het programma extra feestelijk.

Inschrijving

Wandelaars betalen € 2,50 pp exclusief entree Park. Hardlopers betalen prijzen variërend van € 10,50 tot € 13,50 voor deelname bij inschrijving vooraf. Bij inschrijven op de dag zelf gelden hogere tarieven. Bij voorinschrijving ontvangen deelnemers een beschermerkaart. Deze beschermerkaart geeft onbeperkt toegang tot het Park van 11 oktober tot en met 31 december 2009. Voor meer informatie en direct inschrijven kijk op www.hogeveluweloop.nl .

Harslopen èn wandelen. (foto's: Het Nationale Park De Hoge Veluwe)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie