Ondernemers Veenendaal en Ede op reis naar Ethiopië

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Negen ondernemers uit Veenendaal en Ede zijn voor een week naar Ethiopië vertrokken met een ondernemersreis van ontwikkelingsorganisatie Tear. De deelnemers zijn allemaal lid van Tear Wereldzaken, een platform waarbij Tear christelijke ondernemers verbindt met projecten in ontwikkelingslanden. Tijdens deze reis zullen ze projecten bezoeken die ze zelf ondersteunen.

Eén van de deelnemers is René van de Weerd, technisch directeur bij Johannus Orgelbouw in Ede. Hij is sinds vorig jaar lid van Tear Wereldzaken. Dit wordt zijn eerste bezoek aan Afrika. Hij heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Aan de ene kant heb ik behoefte om te zien wat met mijn geld gebeurt, daardoor zal het ook meer gaan leven. Aan de andere kant ben ik bang voor de confrontatie met het leed dat ik zal zien. Ik denk dat ik veranderd terugkom. Hoe, dat weet ik nog niet.”

Volgens David Nieuwenhuis, fondsenwerver bedrijven van Tear, heeft een reis naar het werkveld belangrijke toegevoegde waarde op de bijeenkomsten van het platform in Nederland. ,,De ondernemers kunnen zo met eigen ogen zien waarin zij investeren, wat de projecten opleveren en hoe hun geld wordt besteed. Daardoor raken ze nauwer betrokken. Daarnaast hebben ondernemers vaak ook een zakelijke kijk op projecten, waar Tear en haar lokale partners van kunnen leren.”

De ondernemers zullen in Ethiopië onder andere op bezoek gaan bij een waterproject, een HIV/Aids-project, een microkrediet project en een landbouwproject. Tijdens hun bezoeken is er ruimte en mogelijkheid om met de lokale bevolking en projectleiders van de lokale partnerorganisaties van Tear in gesprek gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie