Gallery play Lunteren

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De ene week is de andere niet. Waar vorige week nog met 0-3 was verloren van Excelsior Zetten, toonde Lunteren zich nu van haar beste kant. In Lienden werd met 0-4 gewonnen.

,,Wij hadden een missie om van Lienden te winnen en de punten te schenken aan Gert van Nieuwamerongen. Dat is onze derde, vierde keeper. Hij heeft afgelopen week te horen gekregen dat hij leukemie heeft'', liet Dick Eijlander weten.

In Lienden was er de opsteker dat al na vijf minuten na een fraaie aanval Ruben van den Fliert bij de eerste paal scoorde: 0-1. ,,Daarna gaven wij het initiatief toch uit handen. Wij liepen achter de feiten aan. Hadden veel moeite met hun Poolse spits (Prezemek Seller).'' Het was ook een opsteker dat op slag van rust de 0-2 viel. Gert Jan van de Kraats was attent na een schot van Dennis van de Bunt.

De tweede helft was Lunteren heer en meester. Vanuit een goede organisatie werd druk naar voren gezet. Gert Jan van de Kraats stelde Erik Floor in staat de 0-3 te scoren. De 17-jarige ingevallen Rick Degenaar bepaalde de eindstand op 0-4. ,, Wij speelden na de rust 'gallery play'. Ik moet de groep een compliment geven voor het spel van vandaag'', liet Eijlander nog weten.