Wageningen blijft Ede/Victoria net voor

Nieuws

EDE - De Wageningse vreugdekreten na afloop waren veelzeggend. De groen witten moesten tot het uiterste gaan om Ede/Victoria net voor te blijven. De Edenaren, met vijf spelers die vorig jaar bij Wageningen 2 actief waren, bleven met de 1-2 eindstand met lege handen achter.

,,We hadden een gelijkspel verdiend'', meende Frans van Beek, ook al vorig seizoen nog werkzaam voor de reserves van Wageningen. ,,Zeker over het eerste gedeelte van de eerste helft ben ik tevreden. Via Jamahl Voois hadden we op voorsprong moeten komen.'' De spits mikte naast. Overigens bleek dat Ede/Victoria een complete metamorfose heeft ondergaan. Van de basis waarmee het vorige seizoen is geëindigd, was alleen Voois nog over.

In plaats van 1-0, werd het 0-1. ,,Een dwaling van de scheidsrechter (de heer H.A.J. Sio uit Harderwijk, wvk). Dat gaf hij later ook toe. Hij gaf ons een ingooi mee. Wageningen neemt slim die ingooi. Wij zijn uit positie'', had Van Beek gezien. Patrick Kneepkens kreeg alle ruimte te schieten. Daarbij ging doelman Matthijs den Broeder in de fout. Hij liet de bal los als of het een hete kroket was. ,,Wij gingen slim om met die situatie'', reageerde Johan van Capelleveen.

De frustratie over het doelpunt was van Edese zijde groot. ,,Logisch'', aldus Van Beek. Voois en Ky Jong Chen gingen fors het duel in. Wageningen antwoordde met de 'elleboog van de week'van Guido Bosch. Tjerk Terpstra ging knock out en moest vervangen worden. ,,De eerste helft was niet best van onze kant'', wilde Van Capelleveen nog kwijt.

In het tweede bedrijf kwam zijn team al snel met tien man te staan. Richard ten Bohmer liep tegen zijn tweede gele kaart aan. Van Beek schoof Wilrit Bos door. Alberto Antunez, die licht geblesseerd was en op het punt stond om gewisseld te worden, schoot vanuit een afgeslagen corner de 1-1 binnen.

Een op een

Voor Van Capelleveen het sein om Bosch door te schuiven en één op één te spelen. Wageningen nam het initiatief over. Invaller Gijs van de Logt teisterde de lat. Even later kreeg Marcel Jansen alle ruimte van afstand in de kruising te schieten. Jansen was in die positie gekomen nadat Chen en Voois met elkaar een discussie waren aan gegaan. ,,Als Jamahl gewoon zijn verdedigende werk had gedaan, was die 1-2 niet gevallen'',wist Van Beek.

In de slotfase probeerde Ede/Victoria het nog wel. Maar behalve een poging van invaller Tim Alting kwam de thuisploeg niet. Jansen verzuimde tot twee keer toe het duel vroegtijdig in het slot te gooien. ,,Ik ben tevreden over het spel. Niet over de punten'', concludeerde Van Capelleveen. ,,Met negen uit vier hebben we een goede start. Dat we tegen een team met vijf spelers die vorig jaar bij ons in het tweede speelden, leefde bij ons niet echt.''

Bij 'Wageningen 2' was dat wel zo. ,,We hadden graag een puntje gepakt'', bekende Frans van Beek. ,,Ik denk dat we het ook hadden verdiend. In de slotfase bleek dat wij teveel hadden gegeven. Het spel en de strijdlust is honderd procent beter dan vorig jaar. Jammer dat de beloning uitbleef.''

advertentie