Sterke competitiestart De Kroonschijf

Nieuws

EDE - De hoofdmacht van De Kroonschijf is de competitie goed begonnen. Het altijd lastige DCH uit Harderwijk werd met 10-6 verslagen.

De Kroonschijf, dat vorig seizoen zich net niet kon redden op het hoogste niveau, moet dit jaar proberen om in de eerste klasse Noord (provincie Gelderland) de titel weer te pakken. Een zware klus met sterke concurrenten als BDSV (Barneveld), RDV (Renkum) en ONASV (Nunspeet). Daarom was de zege op DCH zeer welkom. Een wedstrijd waarin geen enkele remise viel te noteren.

Het was de 'topper' Peter Hoogteijling die de score openende. Deze voorsprong leek een goede steun in de rug voor de Edenaren. Maar het was Albert Blankenspoor die het spoor bijster raakte. Na de gelijke stand raakten de Edenaren op stoom. Debutant Arwin Lammers, een sterke aanwinst, zette de Kroonschijf weer op voorsprong. Arwin toverde een mooie flankaanval op het bord. Zijn tegenstander moest daar zoveel tijd insteken dat hij vlak voor de tijdscontrole een fout maakte.

Ook Nico Valkenburg (bord 2) speelde een zeer fraaie partij en verraste zijn sterke tegenstander in het eindspel op een mooie slagzet en pakte de winst. Frans Elbertsen speelde op bord 7 een moeilijke partij. Toch was het zijn tegenstandster die een kleine fout maakte. Frans liet niets meer aan het toeval over en pakte ook de twee punten.

Spannend

Toch werd het nog even spannend, omdat Evert Jochemsen op bord 3 de remise liet liggen en de punten aan de tegenstander moest laten. Nog twee spelers (Piet Postema bord 4 en Wim Lammers bord 5) waren nog bezig. Na een moeilijk middenspel, keerde de partij voor Lammers door een sterke voorpost in te nemen. Na de eerste tijdscontrole rekende hij alles nog eens goed door en trakteerde zijn opponent op een nul. Dat Postema bij de tweede tijdscontrole de fout inging en de punten in Harderwijk moest laten, was jammer. De eerste overwinning was echter binnen.

Op 5 oktober speelt de Kroonschijf het onderlinge duel uit tegen Kroonschijf 2. De Kroonschijf 2 kende een slechte seizoensstaart door met 15-1 te verliezen van ONASV-1 uit Nunspeet.

advertentie