Burgemeester opent nieuw tennispark Keltenwoud

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Burgemeester Cees van der Knaap heeft zaterdagmorgen samen met Jan Aleman van Grootheest Bouwbedrijf en de Heidehoogheden het naambord van Keltenwoud onthuld. Op het nieuwe tennispark van de vereniging aan de Langschoterweg hees voorzitter Tom Kettler van de tennisvereniging hijst samen met collega-van-het-eerste-uur Piet Smit en het jongste clublid van zes jaar de vlaggen met het nieuwe Keltenwoudlogo en zette de burgemeester 's middags het tenniskanon in werking.

Na negen jaar van voorbereiding kon het nieuwe tennispark worden geopend. De accommodatie omvat een tennishal met vier Bross Slide banen, twaalf smashcourt buitenbanen met verlichting, een minibaan en de oefenhoek. In de tennishal met twee kleedkamers met elk drie doucheruimten zijn tevens het clubhuis en drie vergaderruimten ondergebracht. Op het park bevinden zich tevens een speeltuintje voor kleuters en een tafeltennistafel.

Bij de opening zorgde OBK Bennekom voor de muzikale opluistering. Jeugdleden hielden een ballonnenwedstrijd en het Gelders kampioensteam van meisjes tot 11 jaar gaf een tennisdemonstratie. 's Middags was er open huis.

Tennisvereniging Keltenwoud beschikte sinds 1977 over een accommodatie met tien gravelbanen aan de Selterskampweg in Bennekom. Om een kostbare renovatie te vermijden en de tennisfaciliteiten fors te kunnen uitbreiden, werd dit park aan een projectontwikkelaar verkocht. Er komt woningbouw. Met de opbrengst werd het nieuwe tennispark gefinancierd.

Tennisseizoen

Op de twaalf gravelkleurige all-weather buitenbanen, voorzien van een ongebonden keramische toplaag van gebrand zand, kunnen leden van Keltenwoud voortaan het gehele jaar tennissen als zij dat willen. In de tennishal met vier banen (tennistapijt ingestrooid met rubbergranulaat) kunnen vanaf 1 oktober ook niet-leden terecht. Een losse baan is er al vanaf 20 euro per uur; een seizoencontract kost komende winter 390 euro of meer, afhankelijk van dag in de week en tijdstip. Voor meer informatie kan men vanaf 27 september terecht op het tennispark, tel. (0318) 430610 en op de website www.keltenwoud.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie