Brandveiligheid parkeergarage Cinemec ,,loopgravenoorlog''

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Er zit nog steeds geen schot in een oplossing voor de nieuwe parkeergarage in de geluidswal bij Cinemec. Gerben Kuipers spreekt van een ,,loopgravenoorlog''. De directeur wijst er tevens op dat het 'ondergrondse' gebouw meedingt naar de prijs van 2010 voor de mooiste parkeergarage van Nederland.

Donderdag 1 oktober wordt er nota bene een parkeercongres gehouden in het Edese Cinemec aan de Laan der Verenigde Naties. ,,In de oksel van snelwegen en bij bedrijventerreinen is een parkeergarage een perfecte combinatie. En bij ons is het een ideale invulling van dubbel ruimtegebruik. Dus vullen we een formulier in dat donderdag wordt overhandigd om mee te dingen naar die prijs'', aldus Kuipers.

Den Haag

Intussen is de directeur er met de gemeente en de brandweer nog niet uit wat betreft de brandveiligheid in de parkeergarage. ,,Er zijn twee dingen. We zijn het eens over wat je in de computer stopt om deze zaken te testen, maar wat betreft de veiligheid is het criterium niet helder. We hebben alles gedaan wat er vanuit Den Haag wettelijk wordt voorgeschreven. Lokaal hoef je dan niet meer te kijken naar het gebruikersbesluit. Dat is zelfs verboden'', meent Kuipers. Als voorbeeld geeft hij de vergelijking van de aankoop van een spiksplinternieuwe auto. ,,Dan kan de politie je toch ook niet aanhouden en eisen dat je je remmen gaat controleren? Een apk-keuring is pas na drie jaar nodig.''

De directeur vreest dat de ondernemer het nu 'hoger op' moet zoeken, ,,want er heerst een enorme verkramping op het gemeentehuis.'' Intussen geeft de directeur aan dat de parkeergarage op dit moment bij de brandweer 'niet bekend' is, ofte wel niet in het (alarmerings)systeem zit. De garage wordt desondanks al wel 'bezocht'.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie