Bewegen op muziek bij Yo's Gym

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Drie jaar geleden ging Yolanda van Bindsbergen van start als zelfstandig onderneemster. In de Schoolstraat werd in Bennekom begonnen met een sportschool. Zelf wil ze de naam sportschool niet te nadrukkelijk gebruiken. ,,Een sportschool heeft de uitstraling van brede mannen en strakke dames. Daar wil ik niet onder vallen. Wij zijn in feite een bewegingsschool."

In de bewegingsruimte staan de nodige bewegingstoestellen zoals loopbanden, crosstrainers, roeiapparaten, fietsen en een twintigtal spinningbikes. Boven de beneden gelegen bewegingsruimte treft men een danszaal aan die goed wordt bezocht. ,,Ik ben zelf altijd al sportief geweest en heb altijd gesport. Ik ben begonnen met gym en heb bij Dynamika geturnd en les gegeven. Via het bedrijf waar ik werkte heb ik aan bedrijfsfitness gedaan bij Physical. Daar zagen ze het wel in mij zitten om les te geven. Daar heb ik toen het vak door en door leren kennen."

Uitdaging

Op een gegeven moment begon Yolanda zich echter af te vragen wat ze in de toekomst wilde gaan doen. ,,Ik ben iemand die een uitdaging nodig heeft en ik heb toen het besluit genomen voor mezelf te beginnen, dat kreeg in 2006 gestalte. Na het begin in de Schoolstraat groeiden we al snel uit de jas en moesten naar een grotere ruimte uitkijken. Die werd gevonden bij Opella, aan de Boerhaavelaan, bij de Halderhof. Daar kon ik ook het aantal uren uitbreiden, maar ook daar werd het al snel te krap."

Op muziek

Er kwam behoefte aan een breder aanbod zoals cardiofitness, meer spinninglessen en meer groepslessen op muziek, weet Van Bindsbergen. ,,Daarom noem ik Yo's Gym eigenlijk een centrum voor bewegen op muziek. Alles hier is op muziek met groepen, dat vind men leuk om te doen. Mensen blijken ook meer gemotiveerd als ze in een groep werken, blijkt uit de praktijk. Sinds ik op de huidige locatie ben begonnen kan er ook les worden gegeven aan kinderen vanaf vier jaar. En de oudste cursist is maar liefst 85 jaar en doet nog goed mee."

Volgens Yolanda kan men met elke beurs terecht bij Yo's Gym. ,,Wij werken ook niet met vaste jaarcontracten. Daar is bewust voor gekozen. Als men niet meer wil moet men kunnen stoppen en niet vastzitten aan een contract."

Persoonlijk

De eigenaresse heeft ook bewust gekozen om in Bennekom te werken. ,,Hier is minder aanbod dan in de omgeving en ik hou van het dorpskarakter. Dat is veel gemoedelijker, onze klanten komen hier ook voor de gezelligheid. Daarom hebben we ook niet gekozen voor een pasjessysteem. Wij willen de mensen graag bij de naam kennen en niet via een cursusnummer. Wij vinden het ook niet belangrijk om groter te worden. Belangrijker vind ik het om iedereen te blijven kennen. Wordt je groter dan gaat dat laatste veelal verloren. Wij proberen ook in te spelen op de wensen van de klanten. Wij denken dat dit met het gemotiveerde team van Yo's Gym zeker zal lukken", besluit de enthousiaste onderneemster.

Yo's Gym

Weerkruislaan 97b Bennekom

Tel. 06-38717384

www.yosgym.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie