Battle tussen de sexen bij ISH

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ISH brengt donderdag 22 oktober 'BoyISH/GirlISH' in De Reehorst. De voorstelling is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.

GirlISH is ontstaan vanuit een steeds terugkerende vraag die werd gesteld door de vrouwelijke ISH-fans. Zij wilden een sterker aandeel van de vrouwen binnen ISH. ,,Laat zien dat we niet onder hoeven te doen voor de mannen!” Resultaat: een groep meiden die barst van de girlpower. Toen de mannen van ISH dat in de gaten kregen, konden zij niet achterblijven. Zo werd BoyISH geboren. We zullen zien of er iemand gaat winnen….

Hoe kijken meiden tegen jongens aan en jongens tegen meiden? Meiden praten graag. Hebben ze een probleem, dan wordt dat besproken. Het is veel belangrijk dat er wordt geluisterd. Voor de jongens is de oplossing belangrijker. Daar kun je mee scoren. Dus als een vrouw vraagt of ze een spijkerbroek of jurkje aan moet trekken geeft een man eenvoudig de oplossing: dat jurkje staat je leuk. En daarmee geeft hij geen oplossing maar de aanleiding voor een discussie over waarom die spijkerbroek dan niet goed is. En dat is slechts één verschil. Er zijn er veeeeeel meer...

De 'battle' tussen de sexen, blijft die bestaan, of krijgen we ooit begrip voor elkaar? BoyISH/GirlISH is een voorstelling over de wijze waarop jongeren denken over omgang tussen man en vrouw. Een voorstelling over rare tegenstellingen, miscommunicatie en pijnlijke momenten. Met de energie van hiphop, de strijd van breakdance en de luchtigheid van acrobatiek.

De voorstelling vangt om 20.15 uur in De Reehorst. Kaarten kosten 15 euro per persoon.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie