De Werelt vernieuwt grote congreszaal

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Deze zomer is de Europazaal in congrescentrum De Wereld gerenoveerd. De capaciteit is van 450 naar 600 zitplaatsen gegaan. Dit is gerealiseerd door het plaatsen van een balkon met comfortabele theaterstoelen.

Maar ook de vloer, het plafond en de wanden zijn in een nieuw jasje gestoken; een ontwerp van Nieuw Nederland Architecten uit Baarn. De Europazaal is voorzien van klimaatbeheersing en van de allernieuwste verlichting en apparatuur. Zo zijn er bijvoorbeeld opnamemogelijkheden van beeld en geluid. Breedbeeldprojectie via een beamer met een zeer grote lichtsterkte en projectie van de spreker op het grote scherm behoren ook tot de mogelijkheden. Dit alles is via een besturingssysteem (AMX) met elkaar verbonden.

Via een touchpanel in de zaal kan de spreker licht, geluid, beeld en verduistering zelf bedienen. Het vaste podium van 10x6 meter is voorzien van theaterverlichting. De Europazaal is na deze restyling voor vele doeleinden te gebruiken. Uiteraard als congreszaal, maar ook als beurs-, presentatie-, feest- of receptieruimte met een vloeroppervlakte van maar liefst 400 vierkante meter.

Meer informatie: www.congrescentrum.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie