Gastvrij gezin gezocht voor leerlinge Pallas

7 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Stichting AFS Nederland is een non-profit uitwisselingsorganisatie en zoekt in Ede een gastgezin voor een meisje van zeventien. Ze heet Bengisu en is een van de leerlingen van het Pallas Athene College.

Na haar aankomst heeft een gezin uit Wageningen haar eerst opgevangen. AFS zoekt nu een gastgezin voor de rest van dit schooljaar. Deze vrijwilligersorganisatie probeert studenten zoals Bengisu zoveel mogelijk te laten meedoen in het gewone leven op school en in het gezin. Daar horen dezelfde rechten en plichten bij als andere kinderen van het gezin.

Ook Bengisu fietst elke dag naar school. Ze heeft het naar haar zin in 4 VWO. Haar favoriete vakken zijn Engels, Frans en Geschiedenis. Ze hoopt snel beter Nederlands te leren om gemakkelijker de lessen te volgen en met iedereen te praten. Ze is blij met de belangstelling die anderen hebben voor haar uitwisseling.

Een paar hobby’s van Bengisu zijn zwemmen, lezen en Turkse volksdansen. Ze luistert graag naar Turkse en Griekse muziek en wil Grieks leren. Als Turkse in Nederland wil ze vooroordelen over Turkije graag rechtzetten. Het liefste zou ze in een gezin komen wonen zonder rokers en dieren in huis. Voor meer informatie: Stichting AFS Nederland, (0297) 214 076, info@afs.nl of: www.afs.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie