150.000 Nederlanders op herfstvakantie in Gelderland en Overijssel

13 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Uit de Monitor Toeristische Bedrijven van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) blijkt dat het merendeel van de verblijfsrecreatieve bedrijven in Gelderland en Overijssel tijdens de herfstvakantie van dit jaar ongeveer even veel gasten verwacht als vorig jaar. Dit betekent dat circa 150.000 Nederlanders tijdens één van de twee herfstvakantieweken een vakantie in het Oosten van het land zullen doorbrengen.

De grootste vakantiedrukte wordt in de eerste week van de herfstvakantie (17 tot en met 25 oktober) verwacht, omdat de regio’s noord en midden dan vrij zijn. De week erop heeft alleen de regio zuid vakantie.

Dagje uit

Veel Nederlanders gaan er tijdens de herfstvakantie een dagje op uit. De Gelderse en Overijsselse dagattracties en musea verwachten komende vakantie ongeveer even veel bezoekers als vorig jaar. In deze tijd van het jaar trekken Nederlanders ook graag de natuur in om te genieten van de herfstkleuren, de paddenstoelen en het wild.

Dit najaar stimuleren het GOBT en de Regionale Bureaus voor Toerisme in Gelderland en Overijssel met de multimediale campagne Gelderland levert je mooie streken (www.geldersestreken.nl) en met de dagbladcampagne Kom over de IJssel (www.komoverdeijssel.nl) het verblijfsbezoek aan de Gelderse en Overijsselse regio’s.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie