Nieuwe rode fietsroutes in Binnenveld

4 november 2009 om 00:00 Nieuws

Twee andere belangrijke actviteiten zijn: verbetering van de verkeersveiligheid en de toekomstige doorstroming van het verkeer op het kruispunt Tooroplaan-Nieuwe Maanderbuurtweg door de plaatsing van verkeerslichten, plus een bijdrage in de aanleg van verhoogde fietsstroken op de Arnhemseweg in Otterlo door de provincie. ,,Bomen drukken de tegels van het trottoir omhoog. Hier ligt een taak van de gemeente. Dat kunnen we mooi combineren met onderhoud aan de rijbaan, wat de verantwoordelijkheid is van het provinciale bestuur’’, licht wethouder Peter ‘t Hoog toe.

Betere geleiding door natuur WERV-steden EDE - Het gemeentebestuur wil rode fietsstroken aanleggen en extra veiligheidsmaatregelen nemen in het Binnenveld. Zo kunnen fietsers door dit natuurgebied beter geleid worden van de ene plaats naar de andere (Wageningen, Ede, Bennekom, Rhenen en Veenendaal). Het is het project waar in 2010 de meeste euro’s heen gaan binnen de totale investering van 1,3 miljoen in nieuwe verkeersprojecten.

De gemeente legt elk jaar verkeersprojecten vast in het Uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer. Voor een deel gaat het om activiteiten die elk jaar worden uitgevoerd, zoals kleine aanpassingen naar aanleiding van klachten.

Verder zijn de afgelopen jaren projecten vastgesteld die nog in uitvoering zijn of die nog voorbereid worden. Zo wordt de verdubbeling van de N224 volgend jaar afgerond, legt men de rondweg De Klomp in 2010 aan en worden fietspaden in Walderveen aangelegd. Tussen Meulunteren en De Valk wordt een 60 km-zone ingesteld. Het voorstel is bovendien om te beginnen met nieuwe infrastructurele projecten.

De verkeersprojecten worden goed afgestemd met onderhoudswerkzaamheden en andere ruimtelijke ontwikkelingen. Dit is niet alleen efficiënt, maar het zorgt er ook voor dat de overlast door werkzaamheden voor de omgeving beperkt blijft. Zo wordt de plaatsing van verkeerslichten op het kruispunt met de Nieuwe Maanderbuurtweg gecombineerd met het wegonderhoud op de Tooroplaan. De verkeersmaatregelen in het Binnenveld worden gecombineerd met de vervanging van de wegen op de Maanderdijk, Kraatsweg, Werftweg en Zuiderkade.

Bewegwijzering

In 2010 staan ook de volgende verkeersprojecten op stapel: fietsbewegwijzering (niet meer alleen toeristische routes), uitvoeringsprogramma’s School-thuisroutes en ‘Heavy scholen’, fietspromotieplan 2010, Mobiliteitssteunpunt Ede 2010, verkeerseducatie 2010, kleine verkeersmaatregelen, Werkgroep Verkeerszaken 2010.

In december neemt de gemeenteraad een definitief besluit, waardoor de meeste projecten in de loop van 2010 van start kunnen gaan. De uitvoering is in veel gevallen later, omdat hieraan veel voorbereidingen vooraf gaan. Zo moet vaak eerst een concreet ontwerp worden gemaakt. Als het zover is, informeert de gemeente de direct betrokkenen uiteraard over de plannen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie