Dagkaart voor gratis busvervoer in de WERV-regio

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De vier gemeenten van de WERV-regio (Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal) bieden inwoners op zaterdag 19 december aanstaande de mogelijkheid om gratis kennis te maken met het openbaar vervoer binnen de regio. De WERV stelt daarvoor drieduizend gratis dagkaarten ter beschikking die geldig zijn op buslijnen in de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal.

Inwoners kunnen vanaf 7 december één of meerdere dagkaarten ophalen bij de gemeentehuizen in Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Het is ook mogelijk om dagkaarten aan te vragen via het mailadres bus@werv.nl . De dagkaarten zijn geldig op de volgende lijnen: lijn 45 van Arriva, lijnen 50, 86 en 87 van Connexxion en lijnen 85, 86 en 88 van Veolia.

Bevorderen

De WERV-regio wil het gebruik van het openbaar vervoer bevorderen. Daarbij gaat het zowel om het milieu als de bereikbaarheid van de regio. Intensiever gebruik van het openbaar vervoer zorgt bijvoorbeeld voor een vermindering van de parkeerdruk in de kernen, op bedrijventerreinen en bij openbare voorzieningen zoals ziekenhuizen. De regio maakt met de vervoerders afspraken die er voor moeten zorgen dat de bus een hoogwaardig alternatief biedt voor regionaal woon-werkverkeer en woon-winkelverkeer.

Daarnaast maken de regio en de provincies afspraken met de vervoerders over CO2-uitstoot, uitlaatgassen en geluid. Over ontwikkelingen op het gebied van duurzaam vervoer. Inmiddels zijn alle dieselbussen in de regio uitgerust met een roetfilter en rijden er op lijn 88 bussen op ‘gewoon’ aardgas.

Fluisterbus

Momenteel wordt gewerkt aan de 'fluisterbus'. Dit type verbruikt de helft minder brandstof, stoot de helft aan uitlaatgassen uit en maakt veel minder lawaai. Dat kan, omdat de wielen van de fluisterbus worden aangedreven met elektromotoren. De bus heeft alleen een kleine dieselmotor om de accu’s op te laden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie