Maty Romein presenteert 'Honderd jaar Hora'

Nieuws

EDE - Maty Romein presenteerde woensdag in Het Bosgoed in Lunteren haar nieuwe boek 'Honderd jaar Hora'. Met co-auteur Tijs Jan Duijm verdiepte de Edese schrijfster zich in het 100-jarig bestaan van Herstellings Oord voor Rustbehoevende Ambtenaren.

'Honderd jaar Hora' is de dertiende uitgave in de reeks Historische Cahiers Ede, waarvan Romein de titels 'Ede bij gaslicht', 'Bankgeheimen', 'Opgedolven Ede' al voor rekening nam.

Samen met Tijs Jan Duijn spitte de Edese anderhalf jaar in het verleden van Hora, het latere Ederhorst, en tegenwoordig Karakter.

,,Ede en Hora horen bij elkaar", typeerde Romein de invloed. ,,Horapark, Horalaan en Horabos herinneren ons aan de tijd dat de wereld er heel anders uit zag dan nu."

'1909: geen sociale zekerheid, geen ouderdomspensioen, geen doorbetaling bij ziekte en geen ziektekostenverzekering', staat in het voorwoord van bestuurder mr.drs. A.J.M. van der Putte.

De schrijvers hopen met het boekwerk een waardig document te presenteren om de geschiedenis van Hora vast te leggen en daarmee recht te doen aan alle belangeloze inspanningen van onze voorgangers.

Foto 1:

Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door Van der Burg jr, de zoon van de voormalige administrateur van Hora. Rechts: Maty Romein; links bestuurder Andy Clijnk.

Foto 2:

Maty Romein signeert haar vierde aandeel in de reeks Historische Cahiers Ede.

advertentie