Junioren DES kampioen van Nederland

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - In Harderwijk werd zaterdag het Nederlandse kampioenschap voor club drie- en viertallen gehouden. Bij de junioren werd er een rond toernooi gespeeld door de tien deelnemende verenigingen.

DES met de spelers Harmjan Lammers, Matthias de Kruijf en Arwin Lammers, begon uitstekend aan het toernooi door vijf keer ruim te winnen van niet de minste tegenstanders: GDC (Gorinchem) 5-1, OG Drachten 4-2, WSDV (Wageningen) 5-1, DC Reeuwijk 6-0 en DC Lent 6-0.

In de zesde ronde werd het sterke DEZ 1 uit Culemborg netjes op 3-3 gehouden. Een ronde verder was de laatste concurrent Dammers uit Oost de opponent, die hardhandig met 4-2 van het bord werden gezet. De laatste twee rondes wonnen de Lunteranen nog ruim van DEZ 2 en Witte van Moort.

De score van zeventien punten uit negen wedstrijden betekende een fraaie eerste plaats van Nederland voor de junioren van DES. De persoonlijke scores waren: Matthias de Kruijf 9-17, Harmjan Lammers 9-15 en Arwin Lammers 9-12.

Zilver voor de welpen van DES

De welpen van DES zijn net als vorig jaar tweede van Nederland geworden bij het Nederlands

kampioenschap voor viertallen. Het Lunterse team verloor geen wedstrijd. Jammer was wel dat een paar spelers het normale niveau niet haalden, waardoor er drie keer met 4-4 gelijk werd gespeeld. De overige vier wedstrijden werden wel gewonnen.

Melanie Voskuil won al haar zeven wedstrijden op rij en liet zien het welpen niveau te zijn ontgroeid. Al met al behaalden de Lunterse welpen met van elf punten een verdienstelijke tweede plaats. De eerste plaats was voor Denk en Zet 1 uit Culemborg met 13 punten. Het succesvolle team bestond uit Melanie Voskuil, William van Eck, Jeroen van de Brink en Arthur en Vladimir vanRoest.

Vierde plaats pupillen

Het pupillenteam speelde een wisselvallig kampioenschap met up en downs. De eerste drie wedstrijden leverde vier punten op, maar hierna werd er twee keer oprij verloren tegen Dronten 1

en WSDV 2. Een overwinning van 5-3 op IJmuiden gaf nog uitzicht op het podium. In de laatste ronde ging DES onnodig onderuit met 3-5 tegen de kampioen WSDV 1 uit Wageningen. Door deze nederlaag moesten de Lunterse pupillen met een vierde plaats genoegen nemen. Namens DES waren Dennis Bos, Larissa Schimmel, Stijn Overeem, Lennart Blankestijn en Joan Evers van de partij.

Damclub DES kan met deze fraaie prestaties van de jeugd terugzien op een mooie afsluiting van het damjaar 2009. En ook een bewijs dat men met de jeugd op de goede weg is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie