Opella kiest met Huuskes voor ,,perfecte maaltijd''

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Zorgorganisatie Opella gaat officieel in zee met totaalleverancier Huuskes voor alle voedingsmiddelen die binnen Opella gebruikt worden, uitgezonderd het brood. Het contract met de firma Huuskes werd getekend aan de keukentafel van woongroep Kristal in de Breukelderhof.

Opella brengt de maaltijd weer terug bij de bewoners. Daar waar veel bewoners voorheen een kant-en-klare maaltijden kregen wordt vanaf januari volgens de organisatie koken zoals thuis heel gewoon in de verpleeghuizen van Opella en later ook in de nieuwbouw.

Opella wil dat de klant kan kiezen uit kwaliteitsmaaltijden: smakelijk, gezond en verzorgd. De uitdaging was het vinden van een leverancier die daar goed op kan inspringen. Op de woongroepen Kristal en Amethist is maanden proefgedraaid. De uiteindelijke beoordeling van de gegadigden heeft plaatsgevonden op een scala van factoren, naast de prijs en kwaliteit speelden ook het bestelgemak en de leveringen 'op maat' een rol. Er is uiteindelijk voor Huuskes gekozen omdat zij op alle verschillende gebieden als beste scoorden.

Twee tomaatjes

Voordat Kars Hazelaar, voorzitter Raad van Bestuur en Claudio Boscu, directeur bij Huuskes, het contract ondertekenden, legden zij eerst een proeve van bekwaamheid af waar het gaat om het bereiden van voeding. Dat deden zij onder aanvoering van de heer Kroeze, bewoner van Kristal, die zijn hele leven legerkok is geweest.

Kroeze vertelt dat het goed gaat: ,,Vroeger kookte ik thuis en voor mijn werk, nu help ik ook weer.’' Ynke Faber, zorgondernemer: ,,Het lekkerste dat meneer Kroeze kan klaarmaken zijn salades. Dat kon vroeger niet, maar nu kunnen we gewoon weer alle ingrediënten bestellen die we nodig hebben. We kunnen zelfs twee tomaatjes bestellen als we dat willen.’

Rapportcijfers

Huuskes is al bekend bij Opella als leverancier van verse producten, zoals zuivel, vleeswaren en diepvriesproducten. Vanaf eind januari 2010 worden ook de onderdelen voor de warme maaltijd voor bewoners van de Halderhof en de Breukelderhof door Huuskes geleverd. Op de woongroepen van Kristal en Amethist wordt al lange tijd proefgedraaid. Het nieuwe systeem werkt met een zomer -en wintercyclus.

Faber: ,,Per cyclus is er keuze uit ruim duizend verschillende maaltijdonderdelen die we kunnen bestellen door in te loggen bij de leverancier. Het eten staat net als thuis weer gewoon in schalen op tafel. Je ruikt weer dat er eten klaargemaakt wordt en er zijn veel meer mogelijkheden om het er gezellig en verzorgd uit te laten zien. Ook de personele organisatie van de woongroep is er anders door geworden. Na de start wisten we al snel dat we niet meer terug wilden. Dat was ook te zien aan de rapportcijfers die we in de proefperiode elke dag gevraagd hebben aan onze bewoners. We hebben zo flink wat adviezen en tips voor de collegawoongroepen verzameld die gaan starten.’'

Foto:

Kars Hazelaar, voorzitter Raad van Bestuur Opella, Claudio Boscu, directeur bij Huuskes, Marcel Hofmeijer, businessmanager innovatie en operatie bij Huuskes en de heer Kroeze, bewoner van afdeling Kristal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie