Toch goedkope huizen bij Molenpol Lunteren

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het woningbouwprogramma voor de ontwikkellocatie De Molenpol is aangepast naar aanleiding van de huidige marktomstandigheden. Daarmee beoogt de gemeente een beter verkoopbaar programma op de markt te zetten, met onder meer goedekope appartementen.

De aanpassing van het programma omvat voor de grondgebonden woningen de omzetting van 21-kapwoningen en vrijstaande woningen naar rijwoningen voor de niet-grondgebonden woningen, de omzetting van dure appartementen naar goedkope appartementen.

Met de ontwikkelaar De Bunte Vastgoed B.V. zijn afspraken gemaakt over de aankoop van de gronden. Deze afspraken wijken af van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder bouwgrond door de gemeente wordt geleverd. Dit heeft te maken met de onzekerheden over de verkoop van de te realiseren woningen, waarmee de ontwikkelaar door de economische crisis wordt geconfronteerd. In de gemaakte afspraken behoudt de gemeente de regie.

In de Grondnota 2009 van de gemeente is voor het plan De Molenpol een voorziening getroffen ter grootte van het geraamde negatieve plansaldo. Door de aanpassing van het bouwprogramma, de aanpassing van de grondprijs naar de huidige marktomstandigheden en renteverliezen stijgt het saldo met 650.000 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie