Per Lei, De Garage en De Goudpoort winnen etalagewedstrijd

Nieuws

EDE - Ondanks de ijzige kou is een deskundige jury door het winkelcentrum getrokken om etalages te beoordelen. Naar aanleiding van de etalagewedstrijd van Ede Centrum hebben veel winkeliers hun best gedaan om zich zo feestelijk mogelijk het winkelend publiek te presenteren. Modezaak Per Lei werd de winnaar.

Rode neuzen, ijzige handen en koude tenen vielen de onafhankelijke jury ten deel tijdens de rondgang door het centrum. Niets kon mevrouw Frith de Man en VVD-directeur Wim Jacobs weerhouden om hun taak te vervullen. Onder begeleiding van binnenstadsmanager Alan Geensen werden zaterdag met veel enthousiasme de etalages beoordeeld.

De route liep via de Bospoort, langs de Molenstraat, de Telefoonweg, het Kuiperplein, tot en met de Maanderweg en terug door de Grotestraat en de Achterdoelen. De jury kwam tot de volgende conclusie: De Ede Centrum winkeliers hebben in het algemeen veel werk besteed aan het maken van mooie en feestelijke etalages. ,,Goed om te zien en leuk voor het winkelend publiek!''

Winnaars

Na lange beraadslaging, waarbij ook zoveel mogelijk rekening gehouden werd met het feit dat het voor sommige winkels (vanwege het assortiment) makkelijker lijkt een leuke etalage te maken, is de jury tot de volgende uitspraak gekomen: Op de derde plaats: Juwelier de Goudpoort, op de tweede plaats: De Garage en op de eerste plaats: Per Lei aan de Grotestraat.

De eerste prijs is een halve pagina advertentie in Ede Stad. De tweede en derde prijs bestaan uit een kwart pagina advertentie in Ede Stad.

Gezien de het grote aantal mooie etalages kon de jury het niet nalaten nog een aantal eervolle vermeldingen te doen, te weten: Chatootje, De Wereldwinkel, Juwelier Erken, Juwelier Kreek, Bloembinderij Roel, Optiek van der Wiel, Jac Hensen en Open 32.

foto:

De prijswinnaars, vlnr: Ike Straatman (2e prijs), Ellen van den Engel (1e prijs) en André Erken (3e prijs)

advertentie