Blauw Geel'55 dicht bij kruisfinales SDS Zaalvoetbaltoernooi

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Na een enerverende avond in een bomvolle sporthal De Reehorst, is Blauw Geel'55 dicht bij de kruisfinales van het Attract zaalvoetbaltoernooi. De andere kandidaat in poule B voor de P Services bokaal komt zo goed als zeker uit het trio SDS'55, Edesche Boys en Advendo'57.

De avond begon met de finalisten van de laatste editie. Toen won Edesche Boys. Nu bleef Blauw Geel aan de goede kant van de score. Mark van de Weerd scoorde de winnende treffer (2-1). Ook tegen Fortissimo moest de tweedeklasser vol aan de bak. Opnieuw werd met 2-1 gewonnen. Dit keer was Danny Burgerhoudt de matchwinner. In de derde ontmoeting van de avond leek die score opnieuw op het bord te komen. Sabri Yöney leek nu de beslissende schutter. Maar de hartstochtelijk spelende Wekerommers kwamen via Maarten van den Top toch nog op de verdiende 2-2.

De organiserende club was de avond begonnen met een 4-3 zege op Advendo. Deze ook al spannende pot werd beslist, nadat Jaap van Doorn voor een twee minuten straf op de bank zat. De man meer situatie werd via Jos van Harten goed uitgespeeld.

Titelprolongatie

Edesche Boys, met zo goed als dezelfde succesvolle formatie van vorig jaar, herstelde zich goed van de nederlaag tegen Blauw Geel. Lunteren sputterde in eerste instantie nog goed tegen. Maar onder andere door twee doelpunten van Michel van den Brink, blijft men in de race voor titelprolongatie.

In de laatste wedstrijd van de avond kreeg Fortissimo het aan de stok met scheidsrechter Wendling. Dat resulteerde in eerste instantie in twee gele kaarten, of te wel twee keer twee strafminuten. Opponent Advendo wist eerst met 4 tegen 2 en later 4 tegen 3, de 1-0 (Robert Rutjes) achterstand om te zetten in een 1-2 voorsprong door doelpunten van Jaap van Doorn en Nico van Roekel. Met wat kunst en vliegwerk hield Advendo de voorsprong vast.

De Edenaren, die de scheidsrechter steeds meer tegen zich kregen, reageerden zich in de slotfase af. Met als gevolg twee rode kaarten voor de broers Jamal en Kamal Bendadi. Zij mogen de rest van het toernooi niet meer spelen. Met twee verliespartijen en zonder de twee smaakmakers, is de rol van Fortissimo uitgespeeld.

Dat geldt ook Lunteren. Zowel tegen Fortissimo als de Boys bleef men lang in de race. Maar in beide duels ging men in de laatste fase met 5-2 ten onder.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie