,,Hekel aan negatief gedrag’’

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

Naam: Wout Schotsman

Geboren: 1943 in Lunteren

Woonplaats: Bennekom

Partner/kinderen: vrouw, dochter en zoon

Geloof: opgevoed met naastenliefde, later vertalend in solidariteit

Opleiding: hbs

Beroep: bedrijfsleider en verkoopleider Verkerke Reprodukties

Jeugdidool: nee, daar ben ik niet zo van.

Favoriete club in gemeente Ede: Ederveense volleybal- en badmintonvereniging Evoba. Schotsman is voorzitter en traint badmintonjeugd.

Voor welk tv-programma blijft u thuis?: Ik kijk niet zo naar tv.

Mooiste film: maatschappij-filosofische science fiction; hoe ontwikkelt een maatschappij zich onder bijzondere omstandigheden. Hoe leerzaam als je politiek geïnteresseerd bent.

Vrije tijd: Lezen, kennis opzuigen en genieten van verhalen.

Hekel aan: negatief gedrag. Het stoort me enorm dat media vooral aandacht geven aan wat er mis is of mis zou zijn in de wereld. Daardoor wordt heel veel moois onzichtbaar. Als we het moois weer zichtbaar maken, wordt de wereld een stuk aardiger.

Kopenhagen klimaatconferentie: De gedachte dat de mensheid klimaatveranderingen kan tegenhouden is van een verbijsterende hoogmoed.

Maar zuinig zijn met energie, geen rotzooi maken, minder CO2 de lucht in bijvoorbeeld, dat helpt wel. Je omgeving heel en schoon houden, dat is echt groen bezig zijn.

Gemeenteraad Ede: Je moet als gemeente economisch sterk en sociaal zijn. Aandacht voor werkgelegenheid, voor ondernemerschap. Laat de overheid ook vooral ondernemer zijn. Ede heeft, met buurgemeenten, een eigen afvalbedrijf, er komt een eigen parkeerbedrijf aan, prima. Wat mij betreft zet de gemeente ook een eigen energiebedrijf op.

Met welke partij geen coalitie vormen?: Samenwerken met partijen die op basis van religieuze overtuigingen de vrijheid van medeburgers beperken, is lastig.

Mag de bakker op zondag open? Als andere culturen een andere zondag hebben, dan mag op onze zondag een allochtone bakker best open zijn. Trouwens, als een groot deel van de Edese bevolking zo nu en dan op zondag wil winkelen, dan moet dat mogelijk zijn.

Als Ede zich als bruisende stad gedraagt, kunnen de buitendorpen hun dorpse karakter houden.

Het mooiste plekje in de gemeente Ede: De mooiste plekken van Ede kunnen de centra zijn als mensen er genieten van activiteiten, van de Heideweek, van de Oud Lunterse Dag, van de Vlegeldag in Bennekom, van het theater, van de bioscoop, van het uitgaanscentrum. Overal waar mensen genieten is het mooi.

Wat doet u op 4 maart 2010?: Ik ben nu bijna 67. Wat bezielt mij dan om lijstduwer te zijn? Sterker nog, wat bezielt me dolgraag nog een periode gemeenteraadslid te willen zijn?

Er is nog zoveel te doen om bewoners meer te laten genieten van wat Ede biedt. Dus op 4 maart? Raadslid of niet... waarschijnlijk gewoon de eerste vergadering voorbereiden voor de nieuwe PvdA-fractie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie