Twee woninginbraken in district West-Veluwe Vallei

31 december 2009 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - In het politiedistrict West-Veluwe Vallei is woensdag twee keer aangifte gedaan van woninginbraak. Er werd tussen 16.55 en 18.40 uur ingebroken aan de Koperensteeg in Wekerom. Ook werd er ingebroken tussen 16.45 en 00.15 uur aan de Niemeijerstraat in Wageningen.

In Wekerom kwam(en) de inbreker(s) binnen door het openbreken van de voordeur. Er werd bij deze inbraak niets buit gemaakt. Dat was anders in Wageningen. Hier kwam(en) de inbreker(s) binnen door insluiping. De buit bestond uit navigatiesystemen, een fotocamera, mp3-speler en een portemonnee met geld.

Buurtonderzoek

De politie stelt naar aanleiding van de inbraken een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners of getuigen zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto’s en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips

De kans op woninginbraken kan verkleind worden door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel.

Meer tips en informatie zijn te vinden op www.politiekeurmerk.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie