Schrijfster Susan Smit te gast bij Paard van Troje

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Deze maand verschijnt de nieuwe grote roman 'Vloed' van Susan Smit. De historische roman gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis. Maandagavond 25 januari is zij te gast in boekenwinkel Het Paard van Troje aan de Torenstraat 39. Julia Hofstede zal haar interviewen.

Noordwijk, 1899. Adriana van Konijnenburg - overgrootmoeder van Susan Smit - weigert haar eerste huwelijksaanzoek. Ze zit liever te lezen of te schrijven, zoals haar vroegere vriendin Henriëtte Roland Holst. Haar vader, hotelier en reder, verandert het vissersdorp in een mondaine badplaats door badkoetsjes op het strand te zetten en een hotel te beginnen.

Als Driana liefdadigheidswerk doet in een clubhuis voor vissers ontmoet ze Jacob, een jonge visser op wie ze verliefd wordt. Het verschil in klasse is groot en de verhouding strandt. Ze stort zich op haar poëzie en laat zich schaken door een ober die in een van de hotels werkt, een charmeur en bastaardzoon van Willem III. Ze wordt onterfd en verbannen uit Noordwijk, maar kiest vol overgave voor de liefde. Jaren later, als ze inmiddels moeder is, levert ze de grootste strijd van haar leven om alsnog terug te keren.

Susan Smit (1974) werkte tien jaar als fotomodel in binnen- en buitenland. Ze ervoer hoe oppervlakkig en eenzaam de wereld van uiterlijkheden kan zijn, wat haar behoefte aan inhoud voedde. Op haar zesentwintigste studeerde ze af in Culturele Studies, richting Publicistiek, aan de Universiteit van Amsterdam. Ze recenseert literatuur voor AvantGarde en het tv-programma Goedemorgen Nederland (Ned. 1). In de tijdschriften Marie Claire, Happinez en Boek schrijft ze columns over haar werk en leven. Ze presenteert het wekelijkse boekenprogramma 'Uitgelezen' op de nieuwe televisie zender Het gesprek.

Het schrijversinterview wordt gehouden in Boekhandel Het paard van Troje, Torenstraat 39. Toegang 6 euro. Het is raadzaam om te reserveren; het aantal plaatsen is beperkt. Aanvang 20.00 uur Reserveren kan via tel. 0318-615213 of per e-mail info@webvantroje.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie