‘Teacher’ Jeanne Hazelhekke

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

De titel behaalde de 56-jarige Hazelhekke, die in Nederland les geeft op de banen van bij de algemene klasse. ,,De titel behaalde ik met alle jonkies erbij. Ik kon wel meedoen doen bij de senioren. Maar dacht ‘dit trek ik nog wel’. Bij de wedstrijd om het Amerikaanse kampioenschap waren er vier Canadese vrouwen, die daar al jarenlang de toon aangaven. Vanuit Nederland zijn we er met een selectie naar toegegaan. Ik was één van de eersten, die uitgekozen werd.”

Edese pakt golftitel in Verenigde Staten EDE – Jeanne Hazelhekke mag zich sinds twee maanden Amerikaans kampioen golf noemen. Op Hilton Head Island in South Carolina behaalde de Edese de titel van de lesgevende professionals, die aangesloten zijn bij de World Golf Teachers Federation (WGTF). Een dag later werd Hazelhekke tweede bij het wereldkampioenschap. Dit jaar is het kampioenschap in Las Vegas. ,,Uiteraard ga ik de titel daar verdedigen. Ik heb nog steeds het gevoel, dat ik beter ga wordt.”

door Jan de Boer

Als er één de kans heeft om te winnen ben jij het wel zei Edward Verstraeten, de president van de Nederlandse federatie, over Jeanne Hazelhekke, die gesponsord wordt door De Houtfabriek uit Ede. ,,Daar had hij gelijk in.” Over de wedstrijd om de Amerikaanse titel stond de Edese na de eerste dag bovenaan. ,,De tweede dag speel je met de vrouwen, die het dichtst bij je staan. Die wedstrijd won ik ook.”

In de strijd om het wereldkampioenschap moest Jeanne Hazelhekke alleen de Canadese Darquise Leduc voorlaten. ,,Daaraan deden vijfendertig vrouwen mee. Het was een week in South Carolina, waar alle gezichten dezelfde kant op stonden. Mensen die alleen maar met hun sport bezig zijn, allemaal leraren en een hoop officials er omheen. Prachtige banen, alles goed verzorgd. Je had het idee dat de hele wereld aan je voeten lag, heel gaaf.”

Door haar aanwezigheid in South Carolina mag Jeanne Hazelhekke, die in haar jongere jaren hockeykeepster was in het Nederlands elftal voor vrouwen, wat gastlessen in Amerika en Canada verzorgen. ,,Dat ga ik dit jaar doen. Tijdens de wedstrijden praat je niet allee over het spelen, maar ook over het lesgeven. Dat is natuurlijk de basis waarom je daar komt. Je wisselt er heel wat ervaring uit over het lesgeven, wat voor technieken, wat er weer voor noviteiten zijn.”

Balgevoel

Golfen doet Hazelhekke al vanaf 1991. Hazelhekke heeft een natuurlijk talent voor balgevoel. ,,Ik train eigenlijk niet zo veel voor het golfen en speel ook niet zo veel wedstrijden. Zelf heb ik niet zoveel les gehad. Alles wat ik over golf te pakken kan krijgen, alles wat ik er mee kan doen, dat doe ik er mee. Ik geef nu tweeënhalf jaar les. Dat doe ik in Lieren op de Scherpenbergh, daarnaast geef ik ook les op het complex Dorhout Mees In Biddinghuizen.”

Jeanne Hazelhekke geeft ook les in Florida en bij het bedrijf dat zij samen met haar man Gerdo en een compagnon aan de Lorentzstraat in Ede heeft. ,,Daar hebben wij een baan en daar kan iedereen ook een bal slaan.”

Bij het lessen gaat zij uit van de natuurlijke basis wat iemand kan. ,,Ze moeten lekker een bal kunnen slaan. En ik ga al heel gauw met hen de baan op.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie