Rotary Bennekom en Ede Sturen Shelterboxen naar Haïti (update)

24 januari 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Haïti is zwaar getroffen door de aardbeving van 12 januari. Naast de talloze doden zijn er meer dan een miljoen mensen dakloos geworden. Rotaryclub Bennekom en Ede sponsoren vier ShelterBoxen: een kist die alles bevat om tien slachtoffers in ieder geval voor een half jaar een onderkomen te geven en bijvoorbeeld van schoon drinkwater te voorzien.

Met de boxen van Rotary Club Bennekom en Ede krijgen veertig mensen in Haïti weer een basis, van waaruit zij een nieuw bestaan kunnen gaan opbouwen.

ShelterBox is een initiatief van Rotary International. Als wereldwijde organisatie kunnen zij snel ter plekke zijn in geval van een (natuur)ramp. Vaak zelfs eerder dan de grote hulporganisaties. De ShelterBox bevat onder andere een tent voor tien personen, dekens, muskietennetten, waterfilters voor 18.000 liter water, een kookstel, keukengerij en tekenspullen voor de kinderen. ShelterBox Response Teams (SRT) dragen de boxen rechtstreeks over aan de slachtoffers en geven uitleg en instructie. Het is dus zeker dat de hulp daadwerkelijk aankomt bij de slachtoffers.

Meer dan duizend ShelterBoxen zijn inmiddels aangekomen in het rampgebied en nog meer boxen zijn onderweg. Op dit moment worden er in Engeland duizenden extra ShelterBoxen ingepakt om verscheept te worden. Voor 750 euro kunnen particulieren en bedrijven een box sponsoren. Meer informatie staat op www.shelterbox.org en www.shelterbox.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie