Koninklijke onderscheiding Borggreve-Phelps van EHBO

12 april 2010 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De 63-jarige Mevrouw M.A. Borggreve-Phelps uit Lunteren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Roel Kremers heeft haar dinsdagavond de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding.

Borggreve kreeg haar onderscheiding voor haar langdurige bijzondere verdiensten op het gebied van welzijn, zorg en emancipatie. Haar vrijwillige verdiensten komen ten goede aan de samenleving. De uitreiking van de onderscheiding gebeurde in het Westhoffhuis in Lunteren na afloop van de jaarvergadering van de EHBO Vereniging Lunteren.

De inwoonster was mede-oprichtster van de EHBO Vereniging Lunteren in 1976. Vanaf dat moment voert zij het secretariaat. Enkele jaren later werd zij ook kaderinstructeur. Ze verzorgt ook EHBO-lessen. Bovendien heeft zij bestuurlijke functies vervuld in het hoofd- en districtsbestuur van de EHBO en voor het Rode Kruis.

Voor de Oud Katholiek Vrouwenvereniging Amersfoort heeft Broggreve ook bestuurlijke functies vervuld en andere vrijwillige activiteiten verricht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie