Maquette jachthuis Sint Hubertus van Park De Hoge Veluwe in Madurodam

25 april 2010 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Seger E. baron van Voorst tot Voorst, directeur van het Nationale Park De Hoge Veluwe en Piebe Koster, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, onthullen maandag 26 april aan het eind van de middag een miniatuur van het Jachthuis Sint Hubertus.

Het Jachthuis is ontworpen door Hendrik Pieter Berlage als buitenhuis voor het echtpaar Kröller-Müller. Ook de geometrische tuin, de vorm van de vijver en de dienstgebouwen zijn van zijn hand. De plattegrond van het gebouw is symmetrisch in de vorm van een gewei gemaakt. In Madurodam beslaat het gebouw met de aangelegde tuin een oppervlakte van 11,7 vierkante meter. De markante toren heeft een hoogte van bijna anderhalve meter. De miniatuur is net als in het echt gelegen in een natuurgebied aan een vijver.

Stuifzand

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame soorten van de Rode Lijst. Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park is in 1935 gesticht door het echtpaar Kröller-Müller en viert dit jaar zijn 75e verjaardag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie