Maximumsnelheid Bennekomseweg naar 60 kilometer

7 juni 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Tussen de bebouwde kommen van Renkum en Bennekom gaat de snelheid op de Bennekomseweg/Keijenbergseweg, de N782, naar 60 kilometer per uur. Dat staat in het ontwerp-verkeersbesluit van de provincie Gelderland dat onlangs werd gepubliceerd.

door Feike Klomp

De provincie wil, zo vermeldt het ontwerp-verkeersbesluit, een wezenlijke bijdrage leveren aan de verbetering van de verkeersveiligheid in het buitengebied. Gedeputeerde Staten wil nu op de provinciale weg een maximale snelheid in gaan stellen van 60 km/u. Nu mag op een groot gedeelte van de weg nog 80 km/u gereden worden.

Eigenaresse Karin Zondag van het Everwijnsgoed dat ligt in het natuurgebied ‘Het Renkums Beekdal ’ ziet de snelheidsverlaging met applaus tegemoet. Het Everwijnsgoed organiseert regelmatig activiteiten en soms is de verkeersveiligheid in het geding. ,,Er wordt hier regelmatig te hard gereden. Vooral daar waar mensen oversteken, leidt dat soms tot gevaarlijke situaties. Sowieso vind ik dat bij het kruispunt Nieuwe Keijenbergseweg met de Bennekomseweg de haaientanden vrijwel niet meer te zien zijn. Die zijn door slijtage verdwenen. En dat bevordert natuurlijk niet de duidelijkheid dat je als verkeersdeelnemer een voorrangsweg nadert. Verder is op deze weg de drukte ook toegenomen. Hoe vaak gebeurt het niet dat als je zelf 80 rijdt, je gewoon wordt ingehaald?”

Andere maatregelen

De provincie wil naast de snelheidsverlaging nog andere maatregelen nemen. Zo is het de bedoeling om midden-geleiders ter hoogte van fietsoversteken aanbrengen. Daarnaast wil de provincie op bepaalde plekken een fysieke scheiding aanbrengen tussen de hoofdrijbaan en het parallelle (brom)fietspad. Bijvoorbeeld ter hoogte van de Dassenboslaan (Wageningen).

Tot en met 7 juli kunnen er nog zienswijzen worden ingediend op het ontwerp-verkeersbesluit. De verwachting is dat er na september met de werkzaamheden zal worden begonnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie