Boom valt op bovenleiding Valleilijn; treinverkeer stilgelegd

11 juli 2010 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - ,,Ik stond te kijken en zag de boom op de bovenleiding vallen'', aldus een bewoner van de Oostelijke Parallelweg over de Valleilijn. Rond 22.30 uur is zaterdagavond een boom die aan de Westelijke Parallelweg stond door het hevige noodweer geveld om vervolgens de bovenleiding van het spoor met zich mee te nemen.

Door de klap zijn wel gelijk de spoorbomen gesloten zodat er geen gevaarlijke situatie kon ontstaan door verkeer dat over de overweg aan de Oranjestraat zou kunnen rijden.

De bovenleiding heeft ook een drietal portalen waar de leidingen in hangen zwaar beschadigd. De ijzeren delen zijn verwrongen en de portalen staan scheef. De bovenleiding ligt over een lengte van tientallen meters over het spoor. Treinverkeer is de eerstkomende dagen niet mogelijk.

Zondagochtend rond 11:00 uur zijn medewerkers van Volker Rail, specialisten in spoorbouw en spoor onderhoud, in samenwerking met de brandweer begonnen om de boom van de spoorbaat te halen. Hierbij is ondermeer gebruik gemaakt van een kraanwagen.

Medewerkers ter plaatse konden nog geen mededeling doen wanneer er weer treinverkeer mogelijk zou zijn.

Gemeente Ede

De storm die zaterdagavond ook over de gemeente Ede raasde, heeft op veel plaatsen voor schade gezorgd. Grote takken vielen uit bomen en op diverse plekken ontstond wateroverlast op de wegen en fietspaden.

De brandweer rukte uit om de ontstane overlast het hoofd te bieden. Treinverkeer tussen Arnhem en Utrecht was tijdelijk niet meer mogelijk en later via slechts één spoor. Door de zware regenbuien en blikseminslagen is het treinverkeer in het midden van Nederland ernstig ontregeld. In en rond Utrecht reed vannacht beperkt treinverkeer, waardoor ongeveer duizend reizigers strandden.

Een aantal Edese jongeren spoelden met tent en al weg, toen zij het Source-festival tussen Utrecht en Nieuwegein bijwoonden. Het festival werd meteen gestaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie