Geen lift naar vijfde verdieping voor bevallen vrouw in Ede

26 juli 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De jongste dochter van meneer en mevrouw Langerhorst is donderdag bevallen van een eerste kleindochter Isa in het ziekenhuis De Gelderse Vallei. Uiteraard zijn zij trots op deze kleine meid, maar minder trots zijn opa en oma op de woningstichting. Op 14 juli ging de lift defect en deze is nog steeds defect.

,,Aangezien er ook veel ouderen wonen en de flat uit zes woonlagen bestaat, kunt u zich voorstellen dat dat geen pretje is om via de trappen de woningen te bereiken. Onze dochter woont op vijf hoog aan de Leeghwaterstraat in de flat Purmer. Niet alleen onze oudste dochter maakte zich zorgen om haar zus maar ook voor ouderen is het geen pretje. Bewoners zijn meerdere malen in de telefoon geklommen om hun beklag te doen'', aldus opa Langerhorst.

De woningstichting is volgens hem de vele beloftes niet nagekomen, ,,zelfs niet op de dag dat moeder en kind thuis zouden komen.'' Volgens Langerhorst zou er een 'passende' oplossing gezocht worden. ,,Wij hadden het vermoeden dat zij naar boven gebracht zou worden, maar niet dus… De verloskundige verbood haar trappen te lopen en zo kwam zij voor een dichte liftdeur te staan.''

Bos bloemen

Moeder, vader en haar kersverse boreling Isa moesten bij opa en oma de nacht doorbrengen. Alles wat nodig was voor de verzorging van de kleine meid moest door familie uit de flat gehaald worden, wat een heel gesleep was vanaf vijf hoog via de trappen. ,,Vrijdagmorgen heeft onze oudste dochter zich vreselijk kwaad gemaakt op de woningstichting die diep door het stof is gegaan en duizendmaal excuses aanbood. Bovendien werd een bos bloemen aangeboden aan de kersverse ouders.''

Na het zoveelste telefoontje heeft de woningstichting de brandweer ingeschakeld die moeder en kind naar vijf hoog hebben gesjouwd. Vrijdag 23 juli kon alles weer terug gebracht worden via de trappen, wat de uitzet van de baby betreft. Opa Langerhorst vindt dat de woningstichting zich moet schamen dat op een onderdeel al bijna twee weken wordt gewacht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie