Moeflons zien op Wekeromse Zand

10 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Natuurliefhebbers kunnen woensdag 18 augustus onder leiding van een boswachter van Geldersch Landschap een avondwandeling maken langs oude dennenbossen, levende stuifzanden en geheimzinnige kolken. De plek: het Wekeromse Zand, een ruim vijfhonderd hectare groot stuifzandgebied met bijzondere fauna en flora. Tijdens de excursie speuren deelnemers naar wild. In het Wekeromse Zand leeft onder meer een kudde moeflons. Wandelaars hebben een grote kans daarnaast reeën te zien. De excursie duurt tot het moment waarop de duisternis invalt. Honden mogen niet mee.

De start is om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het natuurgebied, gelegen langs de weg van Ede naar Otterlo. Na circa drie kilometer slaat men linksaf bij steakhouse Amadeus om vervolgens direct weer schuin rechtsaf richting Wekerom en de Wekeromseweg te rijden. Daarna is het langs tuincentrum De Driesprong en vervolgens na 2,5 kilometer linksaf - op de Immenweg - bij ANWB paddenstoel met nummer 20337/001. Hierna rijdt men na vijftig meter direct rechtsaf, bij het blauwe parkeerbord. Automobilisten passeren aan hun rechterhand de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim één kilometer is links de parkeerplaats.

Deelname kost 4,50 euro en 2,50 euro voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Begunstigers van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen en kleintjes tot en met drie jaar hebben gratis entree. Opgaven vooraf is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij boswachter John ter Horst (06-51381453, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie