Airborne Wandeltocht wordt 64

22 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

OOSTERBEEK - Oosterbeek staat aan de vooravond van de 64ste editie van de Airborne Wandeltocht, de grootste eendaagse wandeltocht ter wereld.

Ruim 32.000 wandelaars worden aan de start verwacht om op deze wijze stil te staan bij de Slag om Arnhem. Een recordaantal van 37 muziekkorpsen begeleidt de wandelaars tijdens het defilé in de ochtend en bij de intocht in de middag. Het defilé wordt afgenomen door burgemeester Gebben van Renkum. Daarnaast zijn tal van hooggeplaatste vertegenwoordigers van defensie, politie, marechaussee, Airborne-gemeenten en burgerorganisaties aanwezig op het podium voor het Airborne Museum. Bezoekers kunnen het defilé om 11.00 uur gadeslaan vanaf de gratis tribune en daarnaast om 14.00 uur de intocht bijwonen.

Diverse jubilerende organisaties maken dit jaar hun opwachting, zoals Scouting Nederland (honderd jaar), de Engelse International Police Association (zestig jaar) en de al vele jaren aanwezige Britse Cadet Forces (150 jaar); al deze organisaties zullen op de wandeldag op hun eigen wijze acte de présence geven.

De organisatie verwacht ook dit jaar weer een grote toestroom van wandelaars en bezoekers vanuit het hele land en ook van over de grens. Onder de 30.812 wandelaars in 2009 bevonden zich zeventien nationaliteiten. De Nederlandse Spoorwegen verwachten tijdig de werkzaamheden rond station Arnhem te hebben afgerond om de wandelaars met extra in Oosterbeek stoppende intercitytreinen op de plaats van bestemming te brengen. Routebeschrijvingen en openbaar vervoersinformatie zijn te vinden op de website www.airbornewandeltocht.nl, waar tot een dag voor aanvang ook nog startkaarten kunnen worden besteld. De Airborne Wandeltocht maakt deel uit van het landelijk wandelprogramma van de KNBLO en wordt in 2011 opgenomen als zogenaamde ‘cooling-down wandeltocht’ in het Via Vierdaagse trainingsprogramma.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie