Ontsluiting Enka en kazerneterrein op Parklaan

28 mei 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente begint in 2014 met de ontsluiting van de Frisokazerne (met het akoesticum) en de Maritskazerne. Er wordt daarom een begin gemaakt met de Parklaan, net ten zuiden van de Berkenlaan, inclusief een ovale rotonde. Een jaar later volgen twee nieuwe kruispunten aan de Bennekomseweg, met twee nieuwe wegen die het Enkaterrrein in gaan, als verlengde van de Emmalaan en even ten noorden van de Reehorsterweg.

De ovale rotonde krijgt aftakkingen naar de Kazernelaan en de kazerne. De Parklaan wordt in fases aangelegd richting N224 bij de rotonde bij pannekoekenhuis de Langenberg. De gemeenteraad bepaalt steeds per stuk welk deel er aangelegd wordt.

Er worden jaarlijks ongeveer 75 woningen op het Enka-terrein opgeleverd. Daarom ook is het van belang dat de ontsluiting plaatsvindt. De Dr. Hartogsweg wordt verlegd, dichter naar de 'poort' toe en zal niet meer aansluiten op de nieuwe kruising bij de Emmalaan.

Wat betreft de Mauritskazerne is onderzocht of deze via een tijdelijke kruising aangesloten kan worden op de Klinkenbergerweg, maar dat blijkt niet mogelijk. Daarom stelt het college voor om de definitieve kruising nu al aan te leggen. Volgend jaar opent het akoesticum, wat betekent dat bezoekers dit gebouw ook moeten kunnen bereiken.

Alles bij elkaar kost de gemeente 7,6 miljoen euro, wat voor een groot deel wordt gedekt door geld van het provinciebestuur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie