Spel en optredens in Zeeheldenbuurt Ede

1 juli 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De Zeeheldenbuurt in Ede houdt zaterdag 6 juli een buurtfeest. De dag staat in het teken van ontmoeting, spel en optredens en exposities. Het buurtfeest zal worden afgesloten met een optreden van de Edese singer/songwriter Rogier Pelgrim en er is de prijsuitreiking van het buurtspel door wethouder Marije Eleveld.

Het buurtfeest begint om 13.00 uur in gebouw De wissel van de Evangelische Gemeente Jonah. Het is aan de Bettekamp 99, bij de skatebaan. Het buurtfeest wordt om 18.00 uur afgesloten met een buurttafel. Iedereen die eten meeneemt, kan er aan deelnemen.

Buurtspel

De afgelopen maanden stonden in het teken van het (zeehelden)buurt spel. Iedereen die in de buurt werkt, woont of naar school gaat, kon mee doen. Thuis in de Buurt is een spel voor buurtbewoners om samen op een bijdrage te leveren aan de buurt. Deelnemers konden aan buitenactiviteiten meedoen, maar ook via een bijdrage op de website. Er werd gespeeld in drie verschillende ronden. Elke ronde had een eigen thema en bijpassende uitdagingen. Op 6 juli zullen alle winnaars worden gehuldigd. Wethouder Marije Eleveld zal rond 16.00 uur de prijzen aan de winnaars uitreiken.

Kraampjes

Niet alleen Rogier Pelgrim zal optreden. Verhalenvertelster Nina Moelker vertelt een buurtverhaal, Henk Brouwer speelt op klassieke gitaar, Dorothee Prins op panfluit en de jongerenband Turn It On maakt haar debuut.

Ook zijn er exposities met schilderijen en foto´s en een presentatie over zelfgemaakte modelboten. Voor kinderen is er een schilderworkshop. Er zijn verschillende kraampjes met onder meer tweedehands boeken, Turkse lekkernijen, producten van de Concordiamolen, sieraden, Franse Chansons, konijnenopvang Huizepluis, Houtclub Ede, Goede Buur en nog veel meer. Tussen de optredens door kunnen belangstellenden deelnemen aan buurtgesprekken over het verbeteren van de openbare ruimte, zorg en welzijn en activiteiten voor jongeren.

Niet alleen buurtbewoners zijn welkom. Om 13.00 uur staat de deur voor iedereen open.

Meer informatie en programma: www.thuisindebuurt.net

Het buurtfeest wordt georganiseerd door het buurtcomité Zeeheldenbuurt in samenwerking met de Evangelische Gemeente Jonah en ondersteund door de gemeente Ede en het leefbaarheidsfonds van Woonstede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie