Edese film te zien in Historisch Museum

11 juli 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese film 'Blijven, komen en gaan' wordt in de maanden juli en augustus vertoond in het Historisch Museum Ede, Museumplein 7. De film van Arno Setz ging eerder dit jaar in première in CineMec .

Voor wie niet in de bioscoop was, of de film nog een keer wil zien een mooie kans om dit verhaal van Edenaren voor Edenaren rond het thema migratie te bekijken.

In de film staat de 10-jarige Anne van der Gronden centraal. Ze woont met haar ouders op een boerderij in Ede. Het is het jaar 1900. Anne is nieuwsgierig aangelegd en wil haar horizon graag verbreden. Dan komt er een vreemdeling voorbij die haar meeneemt op een tijdreis. En zo kijken we door de ogen van Anne naar de ontwikkeling van Ede in de afgelopen 100 jaar. Anne ontdekt samen met haar nieuwe vriendje Oszy dat Ede veelkleurig is geworden.

De film duurt ongeveer 50 minuten. 'Blijven, komen en gaan' is gratis in het museum te zien elke woensdag-, zaterdag en zondagmiddag om 14.30 uur..

Toegangsprijzen museum

Volwassenen: € 3,50

Kinderen: 0-5 jaar: gratis, 6-10 jaar: € 1,50

Museumkaart - gratis 

Het Historisch Museum Ede is te bereiken via telefoonnummer 0318-619554 of e-mail: info@historischmusemede.nl www.historischmuseumede.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17 uur en zondag van 13.30 tot 16 uur. Op maandag gesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie