Derde editie Open Golf Kampioenschappen van de Veluwe

6 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Dit is de derde editie. Het Open Golfkampioenschap van de Veluwe is traditioneel in de Heideweek. Daarmee willen we de de Edese Heideweek promoten. Onze grote wens is dat de Heidehoogheden een bezoekje brengen. Tenslotte zijn er onder de nu al zestig deelnemers vele Edenaren", openen Jeanne en Gerdo Hazelhekke.

door Eip Janssen

Het duo is verknocht aan de golfsport. In huize Hazelhekke staat de televisie dan ook aan. En hoe kan het anders op Sport1, met een prachtig buitenlands golftoernooi. ,,Dat is een approach. Hij speelt onder par. Het putten is nog een hele kunst", legt Gerdo Hazelhekke geduldig uit.

Tien jaar geleden werd een Open Veluws op de Heelsumse banen gehouden. Daarna was het door omstandigheden even stil. ,,Maar drie jaar gelden hebben we de draad weer opgepikt", vervolgt Jeanne Hazelhekke. ,,Het vergt behoorlijk veel tijd maar omdat we sportmensen in hart en nieren zijn, hebben we dat er wel voor over", vult Gerdo aan.

Van heinde en verre

Het Rabo Open golftoernooi 2013 wordt verspeeld op de banen van Golf- en Business Club de Scherpenbergh in Lieren bij Apeldoorn. ,,De golfers komen van heinde en verre. Het zal ze 30 augustus echt aan niets ontbreken. Er is gezorgd voor een dagvullend programma met als afsluiting Live Cooking Outside. Na achttien volwaardige holes een mooie gelegenheid na te keuvelen. En de praktijk leert dat de deelnemers daar graag gebruik van maken. Weet je wat het mooie is? Vrijwel alle deelnemers die de vorige editie ook meededen hebben weer ingeschreven. Het Open Veluws is een schot in de roos."

De golfenthousiasten vinden het jammer dat er in de Gemeente Ede geen golfbaan is. ,,Wij volgen de huidige discussie over een mogelijk golfbaan bij de Kreelse Plas met argusogen. Een Edese golfbaan zou ons inziens passen in het beleid de gemeente op de kaart te zetten. Maar helaas is nog niet iedereen daarvan overtuigd."

Wie de officieuze titel 'Veluws beste golfer' wint wordt in het zonnetje gezet. ,,Mede dankzij de sponsoren: Rabobank, AH Ede Rozenplein, bouwbedrijf Grootheest en Grand Café Premier gaat niemand met lege handen naar huis', weet Gerdo Hazelhekke.

Zowel Jeanne als Gerdo Hazelhekke hebben 'rust' gevonden bij de golfsport. Waar de één lang voetbalde was de ander (Jeanne) een uitstekende hockeyspeelster. ,,Daarna zijn we in de sport actief gebleven. Eerst tennissen, daarna hardlopen maar fysiek werd het wat minder. Ik maakte kennis met de golfsport. Je denkt dat doe ik wel even, maar na een paar holes ontdekt je dat het zo gemakkelijk nog niet is", kijkt Gerdo Hazelhekke terug.

Emotie en passie

Tijdens een golftoernooi leer je mensen pas echt goed kennen. ,,Je loopt achttien holes met elkaar. Als duo ga je de strijd aan. Ziet elkaars emoties maar ook passie. Daarnaast merk je al snel of iemand eerlijk is. Hoe dat blijkt? Stel je slaat een balletje het bos in. Ligt de bal op een slechte plek laat je een balletje dat je in de zak hebt vallen. Je roept dat je hem hebt gevonden en gaat verder. Dat zegt wat over iemand karakter zeker als het een 'zakenpartner' betreft", licht het duo toe.

Op dit moment is er nog ruimte voor enige deelnemers. ,,Wie snel inschrijft kan nog meedoen. Dat kan tot uiterlijk 20 augustus op e-mailadres Gerdo@Passion4Golf.nl Vol is vol dus wees er snel bij", is het advies.

De twee golfenthousiasten hopen op mooi weer. ,,Dat is de basis van een prachtige golfdag. Natuurlijk wordt er altijd gespeeld maar het weer bepaalt veel zo niet alles. Bij 'hole 19' is het nog gezelliger dan normaal. De holes terughalen, genieten van de prachtige slagen.

Maar ook lachen om onwaarschijnlijke missers. Er kan maar één deelnemer gekroond worden met de officieuze titel: 'Veluws beste golfer 2013'. Maar eigenlijk zijn alle deelnemers winnaar", meent Gerdo Hazelhekke.

Of het duo zelf nog aan golfen toekomt is de vraag. ,,Gerdo zal samen met de onmisbare Inge de deelnemers met raad en daad bijstaan. Hij rijdt met een golfkar en is aanspreekbaar. Is er een golfer die wel wil maar niet durft, wil ik wel de partner zijn. Daar waar nodig zal ik hem of haar adviseren", besluit Jeanne Hazelhekke.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie