Slotconcert serie zomeravond orgelbespelingen Oude Kerk Ede

17 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Toon Hagen verzorgt dinsdag 27 augustus het laatste zomeravondconcert in de Oude Kerk aan de Grotestraat in Ede. Het Comité Orgelconcerten Ede mag naar aanleiding van positieve reacties terug zien op een gewaardeerde en succesvolle serie concerten.

Hagen studeerde hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, daar behaalde hij de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus. Tevens studeerde hij Kerkmuziek aan genoemd conservatorium. Aan het Arnhems conservatorium behaalde hij de aantekening improvisatie. Zijn belangrijkste docenten waren RienkJiskoot voor orgel en Bert Matter voor improvisatie. Als cantororganist is hij verbonden aan de Grote of Sint-Michaëlskerk in Zwolle.

Zijn orgelspel is inmiddels op een zevental cd's vastgelegd. Op het programma staan werken van Felix MendelssohnBartholdy: Sonate nr. IV; Johann Sebastian Bach:' Valetwillichdirgeben'; Preludium in D; Triosonate VI; Fuga in D; 'Aus der Tieferufeich'; alsmede een eigen fantasie over de melodie van Psalm 80.

Toegangsprijs: 7 euro; aanvang 20.15 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie