Tweede TEDxEde in De Reehorst

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - in congrescentrum de Reehorst vindt 7 september de tweede TEDxEde plaats, met als thema 'Imagine'. Conferenties van TED ('Technology, Entertainment, Design') worden wereldwijd beschouwd als broedplaatsen voor creatieve en innovatieve oplossingen die de wereld verbeteren. TEDxEde geeft daar invulling aan met een zorgvuldig samengestelde, bijzondere verzameling sprekers. Naast de sprekers als onder anderen Marc de Hond en Daphne Depasse zullen ook de zandtovenaar Gert van der Vijver en Edese artiest Elisa Krijgsman betrokken zijn bij het evenement .

,,Wij zijn er bijzonder trots op dat we Marc de Hond mogen verwelkomen, de jonge, talentvolle internet ondernemer", vertelt David van Zuilekom, een van de initiatiefnemers van de Edese TED-variant. Marc de Hond is presentator van het tv programma De Rekenkamer en is betrokken bij het nationaal rolstoel basketbal team. Naast dat hij zijn inpsirerende verhaal zal doen is Marc ook de host van TEDxEde 2013.

Een andere aansprekende 'talk' wordt verzorgd door de zandkustenaar Gert van der Vijver, bekend van het tv programma De Zandtovenaar. Hij strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak en zal de bezoekers meenemen in fascinerende wereld van de zandtovenarij.

,,Met TEDxUtrecht willen we ZZP-ers, studententen, CEO's, wetenschappers, creatievelingen, filantropen en alle andere TEDx fans inspireren en activeren om creativiteit een (nog) prominentere plek in hun leven te geven," zegt Matthijs Hazeleger, mede-initiatiefnemer en voorzitter.

,,We hebben voor 'inspiring the Valley' gekozen als subthema's om 'ook juist mensen uit de Food Valley regio aan te spreken, maar uiteraard zijn mensen van buiten deze regio ook van harte welkom. Iedereen die hunkert naar creativiteit en innovatieve oplossingen zal op 7 september 2013 geïnspireerd worden."

De sprekerslijst en andere informatie is te vinden op de website tedxede.com Er is slechts een beperkt aantal toegangsbewijzen beschikbaar om bij TEDxEdet aanwezig te zijn. Geïnteresseerden kunnen zich binnenkort aanmelden via de website.

TEDxEde is te volgen twitter @TEDxEde

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie