Rence van der Wal heeft weer zelfvertrouwen

14 september 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Vorig seizoen speelde ik weinig bij Bennekom. Toen sloop bij mij de twijfel er in. De overstap naar DTS was een logische. Ik had behoefte aan een nieuwe start. En als je dan direct in de eerste thuiswedstrijd drie keer scoort, is dat goed van je zelfvertrouwen '', aldus Rence van der Wal, die met zijn hattrick een groot aandeel had in de 4-0 zege op DOS Kampen.

door Wim van Kessel

Hoogtepunt was de 2-0 uit een vrije trap, zeven minuten voor rust. De bal lag naast het strafschopgebied. ,,Ik nam de bal met veel overtuiging. De bal verdween precies waar ik hem wilde hebben: in de kruising. Nee, helemaal gelijk met die vrije trap die Pierre van Hooijdonk ooit nam tegen Freiburg, was deze niet. Die lag nog meer richting de achterlijn'', lachte de Feyenoord supporter.

Daarvoor had de 24-jarige spits ook al reden tot lachen bij de openingstreffer. ,,De poging van Giorgio Ashruf was lastig voor de keeper. Die sloeg de bal tegen een scheenbeen van een eigen speler. Dan sta je daar als spits om er van te profiteren''

Het eerste kwartier was gelijkwaardig. DOS Kampen had via Patrick Bastiaan een enorme kans gemist. ,,De 1-0 gaf ons rust. Wij gingen steeds beter combineren. En zoals de trainer dat wil, werd er druk vooruit gezet. Je merkt gewoon dat er vooruitgang in het team zit. En dat het zelfvertrouwen toeneemt'', weet Van der Wal, die met een poging in de korte hoek net voor de rust al dicht bij de 3-0 was.

Beslist

Die viel na een uur spelen. ,,Het was een fantastische actie van Willem Baay. Ik liep naar de tweede paal. Daarna was het alleen maar een kwestie van binnen koppen.'' Dat betekende de definitieve beslissing. ,,DOS maakte nooit aanstalten dat zij nog wat wilden. Die voorsprong konden we makkelijk vasthouden.'' In de slotfase bepaalde Ahmed Lak de eindstand op 4-0.

DTS Ede maakte een frisse indruk. Met Daniël Veenendaal als laatste man en nieuwe aanvoerder. De jeugdige Christoph Willemsen maakte als voorstopper ook een verdienstelijke indruk. De teruggekeerde Yoram Pesulima, Giorgio Ashruf, Ahmed Lak, Willem Baay en Van der Wal waren de nieuwe gezichten ten opzichte van het vorige jaar. De nieuwelingen Guilliano Grot en Rychto Lawalata ontbraken vanwege blessures.

Net als zijn broer Clint vorige week bij VVA, liet ook Rence van der Wal zien dat Bennekom de Bennekomse broers misschien wel te vroeg gedag heeft gezegd. ,,Laat ik eerst zeggen dat ik het ook niet leuk vind, dat zij twee keer hebben verloren. Maar net zoals andere spelers die niet aan de bak kwamen, wil ik wel het tegendeel bewijzen. Natuurlijk besef ik ook dat de eerste klasse een ander niveau is dan de hoofdklasse.''

Met het knappe gelijke spel bij NSC, en de overwinning op DOS Kampen, staat DTS Ede op vier punten. ,,Ik denk dat we kunnen spreken van een prima start.''

Foto:

Rence van der Wal: Hattrick.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie