Edenaren bezoeken sponsorkinderen in Burkina Faso

1 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Leonie van Blokland (26) en Sanne Veldhuizen (18) vertrekken half oktober voor 10 dagen naar BurkinaFaso, een land in West Afrika. De Edese dames bezoeken daar hun sponsorkinderen. Hun reis wordt georganiseerd door Compassion, één van de grootste christelijke kindsponsororganisaties ter wereld.

Leonie van Blokland en Sanne Veldhuizen zijn erg enthousiast over de reis. ,,Allebei sponsoren we een meisje in BurkinaFaso. Mijn nicht Leonie sponsort de 6-jarige Jeanne, ik Mouniratou, zij is 11 jaar", vertelt Sanne.

Hen ontmoeten zal een hele bijzondere ervaring worden. Uiteraard is er altijd briefcontact geweest, maar door er naar toe te gaan laten we zien dat we ook écht bestaan en om ze geven.

Programma

De reizigers maken kennis met het werk van Compassion in BurkinaFaso. Deelnemers aan de reis sponsoren via Compassion een kind in één van de vele landen waar Compassion werkzaam is. Tijdens de reis zien zij met eigen ogen wat voor verschil de maandelijkse ondersteuning maakt in het leven van hun sponsorkinderen. Van Blokland: ,,Door af te reizen naar een derdewereldland krijgt armoede een gezicht. We zien vaak armoede op televisie, maar er is altijd die mogelijkheid om een andere zender op te zetten."

Leonie van Blokland is vorig jaar al eerder op reis geweest met Compassion. ,,Het is confronterend om door de straatjes van een sloppenwijk te lopen maar het is mooi om te zien dat in diezelfde sloppenwijken arme kinderen naar school kunnen door het werk van Compassion. Hoop bieden, een toekomst voor deze allerarmsten, het is ontzettend gaaf om daaraan bij te mogen dragen."

Voor Sanne Veldhuizen is het haar allereerste verre reis die ze gaat maken, en wat voor één. ,,Ik merk dat de mensen om me heen erg met me meeleven, ze verzamelen bijvoorbeeld babykleertjes of schoolspullen in en dragen zo ook hun steentje bij."

Naast het kindsponsorprogramma helpt Compassion zwangere vrouwen en jonge moeders met baby's door het CompassionChild Survival Programma. Sanne van Blokland en Leonie Veldhuizen zullen tijdens hun reis een bezoek brengen aan dit programma.

,,Op bezoek bij de projecten zullen we ook echt tijd doorbrengen met de kinderen. De koffers zijn al gevuld met ballonnen, schmink, nagellak en spelletjes om zo samen een leuke tijd te hebben", aldus Veldhuizen.

Compassion

Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door de plaatselijke kerk wordt uitgevoerd. Via Compassion worden wereldwijd momenteel ruim 1,3 miljoen kinderen in 26 landen ondersteund. Een belangrijk onderdeel van het sponsorprogramma is de briefwisseling tussen kind en sponsor.

Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie