Zorgen over nieuwbouw AH Lunteren (update)

10 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De huidige Albert Heijn aan de Dorpsstraat wil een nieuw pand bouwen dat aan beide kanten veel groter wordt. Leden van de middenstandsvereniging maken zich echter zorgen over de doorsteek naar de parkeerplaats op het Wilbrinkplein.

door Freek Wolff en André van de Velde

Waarnemend voorzitter van de vereniging Ariën ter Rahé kaartte de kwestie vorige week aan tijdens de bijeenkomst van de Dorpsraad. Hij liet weten dat de ondernemers huiverig zijn dat het doorsteekje op termijn zal verdwijnen.

Voor de uitbreidingsplannen van Albert Heijn (AH) zouden zowel de twee horecabedrijven aan de noordkant als het voormalige pand met de bloemenzaak van Martin van Zanten aan de zuidkant gesloopt worden. Met deze oppervlaktes samen wil AH één grote winkel bouwen. De nieuwe doorsteek zou aan de zuidkant komen, met als buurman Klok Reparatie, dichtbij de Stationsstraat.

Tegelijk zou AH aan de andere kant, tegen de Dekamarkt aan, ook een doorsteek maken met een hoofd in-en uitgang. ,,Die toezegging is mondeling duidelijk gedaan, maar het staat niet zwart op wit. En dat baart ons zorgen'', voegt winkelier Peter ter Hoor toe. ,,Het gaat erom dat er een doorgang blijft naar de Dorpsstraat, maar nu hebben we geen garantie. Want stel je voor dat het ooit verkocht wordt, dan kan een volgende ondernemer die afspraak aan zijn laars lappen'', aldus Ter Rahé, die wijst op de andere supermarkt in Lunteren, de C1000, waar aan het Nieuwe Erf de 'voordeur' structureel werd gesloten, terwijl dit eigenlijk niet de afspraak was.

De middenstanders willen het hart van het dorp graag levendig houden en door dit soort ontwikkelingen, vrezen zij het tegenovergestelde. Ter Hoor voegt toe dat hij wel content is met de nieuwbouw die AH wil realiseren. ,,De architectuur ziet er goed uit.''

De vrees is volgens directeur Gerald ten Have van Bedeco Vastgoed, de exploitant van onder meer het AH-filaal in Lunteren, onterecht. ,,In het plan zit een doorgang die breder en door meer lichtinval ook vriendelijker is. Er blijft een doorgang van de

Dorpsstraat naar het Wilbrinkplein", verzekert hij. ,,Dat is ook met de gemeente zo afgesproken. Maar in plaats van linksom loop je straks rechtsom."

Met de angst dat ooit de zaak wordt verkocht, kan hij niet uit de voeten. ,,We investeren nu juist in een mooi winkelgebied", aldus Ten Have, die er op wijst dat er na de presentatie een inloopavond was om de plannen toe te lichten. ,,De middenstanders die de artists impressions hebben gezien, waren allemaal onder de indruk en juichen de plannen toe."

Ten Have hoopt dat volgend jaar met de werkzaamheden kan worden begonnen.

Foto:

Ariën ter Rahé en Peter ter Hoor bij de huidige doorsteek van Dorpsstraat naar het Wilbrinkplein.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie