Raad Ede wil tweede termijn Van der Knaap

17 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeenteraad van Ede heeft donderdag ingestemd met het advies om Cees van der Knaap (62) bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van Ede. Op 21 januari 2014 loopt zijn eerste termijn van zes jaar af.

Burgemeester Van der Knaap is blij met het positieve advies tot herbenoeming: ,,Graag zet ik me de komende jaren in voor de gemeente Ede. Ik kan niet anders dan vereerd zijn met dit advies."

Vertrouwenscommissie

De gemeenteraad heeft op 4 juli 2013 een vertrouwenscommissie ingesteld om de aanbeveling tot herbenoeming voor te bereiden. De commissie werd gevormd door de fractievoorzitters Jaap Boot (voorzitter), Jos van Heuveln, Harry van Huijstee en Eric Leltz. Wethouder Roel Kremers en gemeentesecretaris Richard Wielinga maakten als adviseur deel uit van de commissie.

Positief oordeel

De vertrouwenscommissie heeft een positief advies afgegeven over de herbenoeming. Volgens de commissie heeft burgemeester Cees van der Knaap een breed draagvlak bij de raadsfracties, het college van b en w en de lokale samenleving.

Volgens de commissie is Van der Knaap ,,een bestuurlijk zwaargewicht met een groot en functioneel netwerk. Daarnaast is hij amicaal, open en toegankelijk en in veel zaken een voortrekker." De gemeenteraad wil graag nog een periode van zijn kwaliteiten gebruik maken.

Ministerie

Het advies met aanbeveling tot herbenoeming gaat - na tussenkomst van de Commissaris van de Koning in Gelderland - naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Van der Knaap

Van der Knaap werd geboren in Bennekom en is sinds 21 januari 2008 burgemeester van Ede. Van juli 2002 tot november 2007 was hij staatssecretaris van Defensie. In de periode 1998-2002, begin 2003 en 2006-2007 was hij Tweede-Kamerlid voor het CDA. Van der Knaap was toen ook enige tijd fractiesecretaris. Hij was eerder onder meer bestuurder van de Vervoersbond CNV, lid van het hoofdbestuur van het CNV als coördinator arbeidsvoorwaarden en algemeen secretaris van het CNV.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie