Eerste setwinst voor volleyballers TweeVV

5 november 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De mannen van TweeVV zijn eindelijk van die gehate nul af want ze wonnen thuis een set van de nummer twee, Vocasa 4 uit Nijmegen. De vrouwen maakten het spannend in een vijfsetter tegen koploper Renswouw 2 maar verloren met 2-3.

De mannen van TweeVV kenden een slechte start van het seizoen en staan onder aan de ranglijst. Toch lukte het hen, tegen het sterke Vocasa, om zaterdag meteen de eerste set te winnen tot grote opluchting van de spelers. Het is de eerste setwinst van dit seizoen.

Deze winst maakte dat de mannen dit keer goed bleven spelen waardoor beide volgende sets binnen handbereik waren maar net verloren gingen: 24-26 en 23-25. Trainer/coach Joke Kamps kon nu putten uit een bredere selectie door de beschikbaarheid van twee oud-spelers. Het meespelen van deze ervaren spelers pakte goed uit. Zaterdag speelt TweeVV tegen het lager geklasseerde Heyendaal en dan moet het lukken meer punten te pakken.

Vrouwen

De vrouwen van TweeVV kenden een fantastische start tegen koploper Renswouw want met de winst van 25-17 in de eerste set had de tegenstander het nakijken. De Edesen speelden weer beter dan vorige week.

,,Ze werkten hard voor elke bal en ze speelden veel meer met het hoofd erbij", vertelt coach Petra Aipassa. ,,Dit jonge team laat steeds beter zien dat zij het vlaggenschip van de vrouwen zijn."

Na een nipt verlies van de tweede set ging ook de derde naar TweeVV. Renswouw kwam weer gelijk waarna een beslissende set volgde die met 10-15 naar de tegenstander ging. Wel verlies maar TweeVV haalt toch twee belangrijke punten binnen en dat tegen zo'n sterke tegenstander.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie