Afstraffing voor Harskamp

9 november 2013 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - ,,Het team is collectief door het ijs gezakt. Ik miste de beleving en de wil om duels te winnen", somberde Harskamp trainer Ronald de Roos.

De trainer zag zijn ploeg in Putten bij Rood-Wit'58 met 5-0 ten onder gaan. ,,Eigenlijk is de nederlaag nog binnen de perken gebleven. De eerste helft had zo maar een 7-0 achterstand kunnen opleveren. Ik denk dat Harskamp een kleine mogelijkheid heeft gehad. Dat was een schot van Karel Pater."

Binnen tien minuten nam de thuisclub al een 2-0 voorsprong. ,,In de eerste minuut al een verdedigingsfout. Dan loop je gelijk achter de feiten aan. Ook in de tweede helft werden we de eerste tien minuten overspeeld", analyseerde De Roos verder.

Om een debacle te voorkomen had de trainer in de rust koppeltjes gemaakt. ,,Waarom? Omdat niet iedereen zijn verantwoordelijkheid pakte. Dan moet je duidelijk zijn", vervolgde de Veenendaler.

Het zette weinig zoden aan de dijk. De Puttenaren liepen in de slotfase uit naar een 5-0 zege. ,,Rood Wit heeft een goede ploeg. Maar Harskamp in normale doen moet meer brengen. Niet alleen op de training maar ook in wedstrijden", besloot Ronald de Roos getergd.

Doelpunten: Barry Grevengoed (3x); Wilfred van de Brink en Bas Schreuder.