Eerste glasvezelaansluitingen in Bennekom geactiveerd

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De aanleg van het glasvezelnetwerk in Bennekom loopt voorspoedig. Inmiddels zijn de eerste woningen in Bennekom aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. De familie Smith is een van de gelukkigen die als eerste gebruik kan maken van glasvezel.

Met de activering van het glasvezelmodem in de woning, kan de familie Smith direct genieten van de vele voordelen van glasvezel. Familie Smith heeft namelijk al gekozen voor een glasvezelabonnement bij serviceprovider KPN, die diensten als internet, televisie en telefonie via glasvezel levert. Voor de familie Smith was de keuze voor glasvezel snel gemaakt. "Onze zoon is ICT-er en heeft ons glasvezel geadviseerd gelijk al toen Bennekom voor glasvezel kon kiezen. Het is een stabiel netwerk waardoor een continue verbinding gegarandeerd is. Ik werk veel vanuit huis en dan is de snelheid van glasvezel ideaal. Ik kan nu gemakkelijk bestanden binnenhalen en op de server van mijn werk plaatsen. Bovendien kunnen we nu super scherp tv kijken, op de tv en de Ipad. En we zijn met glasvezel op de toekomst voorbereid!", aldus meneer Smith.

Gebruikmaken van glasvezel

De komende zes maanden sluit Reggefiber woningen in Bennekom aan. Hiervoor is Bennekom opgedeeld in drie gebieden. Alle huishoudens in het aansluitgebied ontvangen tijdig een brief, met een afspraakvoorstel voor de montage van het glasvezelmodem. Met deze zogenoemde huisaansluiting wordt de woning aangesloten op het glasvezelnetwerk. Als het glasvezelmodem is aangesloten in de woning ontvangt de bewoner met een glasvezelabonnement bericht over de activering van de diensten (internet, televisie, telefonie en radio). Inwoners die gebruik willen gaan maken van glasvezel, kunnen zich aanmelden voor een abonnement bij een serviceprovider die glasvezeldiensten aanbiedt. In Bennekom zijn dit Fype, Helden Van Nu, Kliksafe, KPN, Scarlet, Solcon, Telfort, Tele2, Vodafone en XS4ALL.

Meer informatie

Voor vragen over de aanleg van glasvezel, de huisaansluitingen of de mogelijkheden van glasvezel kunnen bewoners terecht in de glasvezelwinkel van Reggefiber. Deze bevindt zich op Marktplein 7 in Bennekom en is van woensdag tot en met zaterdag geopend. Zaterdag 23 november is er een aansluitdag in de glasvezelwinkel. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er een deskundige monteur aanwezig die alle vragen over de aansluiting van apparatuur kan beantwoorden.

Meer informatie is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/bennekom

Foto:

Kimmo Stroker (projectmanager bij Reggefiber) feliciteert de familie Smith met de geactiveerde glasvezelaansluiting.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie