Column 'Redelijk Getikt': Engel

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

Het duo Reni en Elisa is een bekend stel dat godsdienstige en Nederlandstalige liederen zingt. In hun woonplaats Ede leiden ze ook de eigen kerkelijke gemeente Eldad.

Misschien iets minder bekend is dat Elisa Krijgsman al vele jaren als gerenommeerd beroepsgitarist door het leven gaat. Ooit speelde hij met een band de begintune van het EO-programma Lifeline. Deze 'First song' klonk zondagavond ook in het uitverkochte Cultura. De formatie die dit instrumentaaltje ten gehore bracht heet Seraph, een ander woord voor engel.

De muzikanten hadden geen vleugels en ook de muziek was niet bepaald zweverig. Want Seraph trok zo nu en dan stevig van leer. De band maakt zogenoemde fusion, een instrumentale mengeling van jazz, rock, blues en latin. De muziek roept associaties op met namen als Steps Ahead, Stuff, Yellow Jackets en SpyroGyra.

Maar het meest lijkt de stijl op die van de befaamde groep Koinonia. Ik zie Elisa Krijgsman vele jaren geleden nog zitten tussen het publiek, hoe hij met een 'big smile' de show volledig absorbeerde, zeker tijdens de legendarisch bassolo's van Abraham Laboriel.

Intussen doet Krijgsman met Seraph niet onder voor die naam. En het siert hem dat de Edenaar net zo wars van kapsones is als die Amerikaanse held. Zichtbaar genietend van de muziek en met oog voor de medemusici. Geen krachtpatserij, maar oor voor melodie en harmonie. Dan gaat muziek leven en krijgt het een extra dimensie. Alsof er een engel voorbij vliegt. Ook in Ede.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie