Veda Bikes bestaat vijftig jaar

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

Eindejaarsleegverkoop Fietsenhal betekent 'knallen met prijzen'

EDE - Gazelle of Batavus, e-bike of mountainbike, racefiets of transportfiets, bij Veda Bikes vindt de fietsliefhebber zijn walhalla. Het familiebedrijf, vroeger aan de Verlengde Parkweg en nu aan de Frankeneng 5 (De Fietsenhal) bestaat in 2013 al vijftig jaar. Daarom zullen de prijzen tijdens de traditionele eindejaarsleegverkoop, tussen kerst en de jaarwisseling, extra 'knallen'!

door Freek Wolff

Wie nog nooit over de drempel stapte bij Veda Bikes' Fietsenhal en dat voor het eerst doet, weet niet wat hij ziet. De enorme keuze is imposant. Geen wonder dat de website spreekt over 'De grootste collectie van Midden Nederland'.

Maar voor het zover was, kostte dat menig zweetdruppel. Berend Veenendaal weet het nog goed. Eind 1963 nam hij een fietsenzaak over aan de Verlengde Parkweg en in april 1964 ging de deur open. ,,Vanaf de allereerste dag had ik bergen werk. Er kwamen meteen tientallen mensen van wie de fiets gerepareerd moest worden.''

In de jaren voor die tijd was Berend geboren en getogen in Ederveen. Daar, in een schuurtje, ligt de kiem van het fietsen maken en verkopen. ,,Hij rekende vijftig cent voor het opleggen van een band'', weet zijn vrouw Wil nog.

Eenmaal gevestigd aan de Verlengde Parkweg breidde de winkel steeds iets uit, ,,als het even kon''. Daarna opende Veenendaal een filiaal aan de Blokkenweg en vestigde hij zich vijftien jaar lang in winkelcentrum Bellestein.

Een grote stap werd in 1990 gemaakt met de aankoop van twee oude halletjes aan de Frankeneng, want het pand aan de Verlengde Parkweg werd te klein. Hier ging Veenendaal gebruikte en overjarige fietsen verkopen. Dat bleek een schot in de roos. ,,We hadden niet gedacht dat dit zo goed zou lopen.''

Sinds twee en een half jaar zijn de oude halletjes omgetoverd naar de prachtige fietsenhal die er nu staat.

,,De opstelling hier is zeldzaam. Je kunt binnen een proefrit maken'', zegt Bernadette. ,,Als klanten dat prettig vinden, trekken we alle tijd voor ze uit om te adviseren en te helpen. Je moet een fiets kiezen die bij je past.'' Door de jarenlange ervaring weten ze daar bij Veda Bikes alles van.

De kracht zit volgens haar in de service, garantie, vakmanschap, vertrouwen en de persoonlijke benadering. Fietsen worden (ook bij servicebeurten) desgewenst kosteloos thuisgebracht. ,,Als de klanten tevreden zijn, zijn wij dat ook.''

De dagen van de eindejaarsleegverkoop met zeer lage prijzen zijn op vrijdag 27, zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december.

Meer informatie is te vinden op www.vedabikes.nl

Foto:

Berend en Wil Veenendaal, samen met hun dochter Bernadette en zoon Wim in De Fietsenhal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie